Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Jeg er opptatt av klima og distriktene, derfor hadde jeg stemt Ap om jeg kunne

7.9.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Magnus Vassvik, AUF
handler om
Foto: Privat.

Finn ut av hva som er viktig for deg

Mange unge spør meg hva de burde stemme. Jeg skjønner godt hvorfor de er usikre. Politikken kan fort bli et kaos av valgflesk, kompliserte fagbegreper og en hel regnbue av partier som alle sier de er det beste for deg. I dette leserinnlegget skal jeg forklare hvorfor jeg ville stemt Ap om jeg kunne - og hvorfor du burde det.


Det viktigste for meg er at alle som ønsker det kommer seg i jobb, og at alle som ønsker det får hele stillinger. At alle som utdanner seg får en lovfestet rett til å fullføre utdanninga si, uansett om det er snakk om tipp, elektro eller studie.

Klimakrisa er viktig for meg!

Noe som er svært viktig for meg klimakrisa, den er også det største skillet mellom Senterpartiet og Arbeiderpartiet - der Ap vil gjøre industrien grønn, sånn at vanlige arbeidsfolk også har en jobb i framtida, vil Senterpartiet som knapt trur på klimakrisa ikke bare gjøre minimalt for å stoppe den, men er også eneste partiet i Norge som vurderer å trekke oss ut av Parisavtalen!

Så var det FrP, partiet som lover billigere bensin og brus, og raskere mopeder, men de har allerede sittet i regjering i over 6 år. Nøkkelordene fra den perioden er tvangssammenslåing, mere bompenger og mindre penger til distriktene. Og om man først skal snakke om bensinpriser så vil Arbeiderpartiet som en del av sitt distriktsløft sikre at der man ikke har andre alternativ til transport skal ikke CO2 avgiften påvirke bensinprisen.

Les også: – Jeg er oppriktig bekymret for de neste fire årene

Distriktspolitikk er også viktig

Det fører meg til siste punkt; distriktspolitikk. Man må ha god politikk som gjør at man kan bo ute i distriktene, det handler om å gi nok penger til kommunene og sikre jobber innenfor fiskeri og nye grønne framtidsretta næringer, men ikke minst å gjøre Troms og Finnmark til hvert sitt fylke igjen. Senterpartiet er og veldig god på politikk for distriktene, på samme måte som MDG har en målrettet klimapolitikk. Saken er at vi må ha en politikk som fungerer for alle, overalt, på alle områder, og det er det bare Arbeiderpartiet som klarer.


Så det korte svaret er altså at Arbeiderpartiet er det eneste partiet som har en politikk som både fungerer ute i distriktene, men også inni byen. Arbeiderpartiet er det eneste partiet som klarer å redde klimaet men samtidig skape framtidsrettede arbeidsplasser. Arbeiderpartiet er rett og slett det beste partiet for oss vanlige folk.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.