Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Tilsvar
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Trine Skei Grande, det var ikke Sentrum som dro KrF under sperregrensen. Det klarte de helt på egenhånd.

27.9.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Simen Bondevik, leder i Unge Sentrum
handler om
Foto: Privat

«Dere klarte bare en ting ved dette valget. Nemlig å dytte KrF under sperregrensa»

I et Facebook-innlegg skriver tidligere Venstre-leder Trine Skei Grande at “Så må jeg bare si til dere i partiet Sentrum. Bra jobba lissom, dere klarte bare en ting ved dette valget. Nemlig å dytte KrF under sperregrensa”. Det er trist at Trine Skei Grande bruker sin utgang fra norsk rikspolitikk til å delegitimere et politisk parti og vårt engasjement.

Det var ikke Partiet Sentrum som dro KrF under sperregrensen. Det klarte de helt på egenhånd.


Skei Grande er en dyktig politiker jeg har stor respekt for. Hun har gjort en solid jobb som statsråd og ledet Venstre stødig gjennom en årrekke. Men for meg er det komplett uforståelig at en så respektert politiker velger å avslutte sin rikspolitiske karriere med å sparke ned på et helt nytt parti som stilte til valg for første gang. Dessuten kommer hun med flere feilaktige påstander som ikke stemmer overens med virkeligheten.


Det var ikke Partiet Sentrum som dro KrF under sperregrensen. Det klarte de helt på egenhånd. Partiet Sentrum fikk i overkant av 7.500 stemmer, mens KrF manglet 6.000 stemmer på å nå sperregrensen. Hvis Skei Grandes resonnement skal stemme må hun ha tatt utgangspunkt i at nesten samtlige av Partiet Sentrums stemmer ville gått til KrF. Og det er helt feil.


Sentrum er ikke noe KrF 2.0

Som en som har vært aktiv i Partiet Sentrum kan jeg informere Skei Grande om at de aller, aller fleste som er aktive i partiet vårt ikke har bakgrunn fra KrF og aldri har stemt KrF. Sentrum er ikke noe KrF 2.0. Vi har en mer offensiv klimapolitikk, er for å styrke funksjonshemmedes rettigheter, har en mer human asylpolitikk, jobber for LHBTI+-personers rettigheter og støtter dagens abortlov. Selvsagt har vi hentet noen velgere fra KrF, men basert på det jeg har sett i partiet vil jeg anta at det gjelder under 10% av velgerne våre.


I tillegg skriver Skei Grande at å dra KrF under sperregrensen var “det eneste vi oppnådde”. Det er jeg heller ikke enig i. Vi har faktisk gjort et ganske godt valg. Når vi startet Partiet Sentrum for under et år siden visste vi at det ikke ville bli enkelt. Med de strukturene og det politiske systemet vi har i Norge har et nystartet parti alle odds mot seg. Vårt ambisiøse mål var å komme på Stortinget på første forsøk, og selv om det ikke gikk har vi faktisk gjort det omtrent like bra som MDG gjorde på sitt første forsøk - da fikk de 0,4%.


Partiet Sentrum har kommet for å bli i norsk politikk, selv om Skei Grande ikke liker det. 7.500 velgere har stemt på oss - på tross av at Skei Grande og andre politikere har prøvd å fortelle velgerne at det er bortkastet. Det er synd at hun bruker sitt siste utspill som rikspolitiker til å rakke ned på flere tusen velgere og vårt engasjement.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.