Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Masse lykke til, Støre. Jeg håper du hører på oss

1.11.2021
Jeg håper du ser at ting som er innført også av andre enn deres regjering har vært bra for landet - og for oss unge. Bare fordi man er politisk uenige, må det være lov å tørre å si at ting har fungert. Så ikke reverser ordninger og handlinger vi unge har kjempet for. Det vil være et skritt i feil retning.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Anniken Elisenberg (18)
handler om
Privat og NTB Kommunikasjon/Statsministerens kontor

Kjære statsminister Støre,

Selv om jeg kunne ønske at utfallet av valget ble annerledes, så ønsker jeg deg likevel masse lykke til. Jeg ønsker deg lykke til, fordi jeg vet de 4 neste årene er avgjørende - og fordi jeg vet det er mange engasjerte unge som sitter med et håp om endring fremover i tiden som kommer.

For jeg vet mange unge sitter inne med et håp. Et håp de har, uansett hvem og hvilke parti de ønsker skulle vinne stortingsvalget. Et håp om at oss unge ønsker blir hørt. Et håp om at sakene vi kjemper for – blir tatt på alvor.

Og det er ikke rart at vi håper. Vi har knappe 9 år på å kutte 55% av de norske klimagassutslippene – samtidig som den nye regjeringen skal senke bensinprisene, og ikke garanterer en drastisk endring i CO2-avgiften.

Vi har dårlig tid på å sikre at vi danner det beste læringsmiljøet for barna i samfunnet vårt - samtidig som det kuttes i kompetansekrav for lærere, som sikret elever verdens beste skole.

Vi har som et samfunn ansvar for å jobbe aktivt for å sikre god psykisk helse – samtidig som Støre tar vekk valgfriheten til pasientene. Vi går tilbake til en løsning hvor du må ha en stor lommebok for å velge behandling selv – istedenfor at staten tar regningen.

Vi har et ansvar for å hjelpe alle rusmisbrukere – men regjeringen går for straff. Håpet var at SV skulle kjempe, men nå er sjansen for at AP og SP igjen setter seg sammen med FrP, og igjen svikter de rusavhenige.

Skribent Anniken Elisenberg. Foto: Privat.

Men Støre, du har fortsatt tid på å snu. Og spør du meg, står det også stor respekt i at politikere endrer mening, og styrer skuta videre med løsninger som man ser fungerer. Det håper jeg også du kan gjøre. Jeg håper du ser at ting som er innført også av andre enn deres regjering har vært bra for landet - og for oss unge. Bare fordi man er politisk uenige, må det være lov å tørre å si at ting har fungert. Så ikke reverser ordninger og handlinger vi unge har kjempet for. Det vil være et skritt i feil retning.

Tiden vi er inne i nå har jeg gledet meg til. Gleden av å kunne gi en klem, gleden av å dra på første fotballkamp på fullstappa stadion, og gleden av å feire at vi kom oss gjennom krisen. Jeg håper også jeg kan glede meg til at oss unges seire forblir, og at vi fremover for mange gode gjennomslag.

Kjære Støre, det er ingen skam å snu.

Masse lykke til!

Skribenten er aktiv i Unge Høyre.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.