Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Jeg venter fortsatt på støtten som skulle gjøre briller billigere for meg, Støre

22.1.2022
Jeg har aldri sittet med så stor makt som dere, og skal ikke fortelle dere hva dere skal gjøre med den heller. Men jeg tror jeg tørr å si høyt at det ikke lønner seg å love ting man ikke kan holde. Det lærte vi i barneskolen.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Anniken Elisenberg, arbeidsutvalgmedlem Akershus Unge Høyre
handler om
Foto: Arbeiderpartiet, Privat

8 640 000 sekunder, 2 400 timer, og 14 uker. Dette er 100 dager. De 100 dagene som har gått siden den nye regjeringen inntok regjeringskontorene. Tiden fra løfter ble lovet - og deretter ble knust. På starten av din statsministerperiode sa jeg lykke til til deg, nå sier jeg lykke til igjen. For det virker som det trengs.

La meg få sagt dette klart: Jeg har full forståelse for at det tar tid å komme seg på plass som ny regjering. Det tror jeg alle skjønner. Men da er det å skyte seg selv i foten å love masse store løfter man skal få til på 100 dager.

Støre lovet 40 løfter. 40 løfter som han sa, skulle innfris innen 100 dager. I dag har det gått 100 dager. Av de 40 løftene i Arbeiderpartiets 100-dagersplan har Støre-regjeringen bare satt av penger i budsjettet til å innfri 7 av dem fullt ut. Utenom dette er 8 løfter delvis innfridd. Dette er 15 av 40 løfter som Støre lovet. Det er 25 løfter brutt. 25 løfter som fikk velgere over hele landet til å velge en sosialdemokratisk stemmeseddel den 13. September. Det var kanskje ikke så lurt å gå hardt ut likevel, Støre?

«På starten av din statsministerperiode sa jeg lykke til til deg, nå sier jeg lykke til igjen. For det virker som det trengs.»

Arbeiderpartiet er ikke i vinden for tiden. Det er kanskje ikke så rart; Ikke bare har de glemt å innfri sine egne løfter, de har også prestrert å fjerne goder fra befolkningen. Istedenfor å innfri sine egne ønsker har de satt en stopper for ordninger som nasjonalt fritt skolevalg, og fritt behandlingsvalg. Med en kombinasjon av løftebrudd, og fjerning av ordninger man har sett funket – er det ikke rart velgerne flykter.

Jeg venter fortsatt på støtten som skulle gjøre briller billigere for meg. Jeg venter på tiltakene som skulle gi oss en mer levedyktig klode, og jeg venter fortsatt på satsningen på kollektivtransport, så jeg blir mindre avhengig av bilen. Du lovet de etter 100 dager, når kommer de?

Jeg har aldri sittet med så stor makt som dere, og skal ikke fortelle dere hva dere skal gjøre med den heller. Men jeg tror jeg tørr å si høyt at det ikke lønner seg å love ting man ikke kan holde. Det lærte vi i barneskolen. Lykke til med de neste 100 dagene, Støre.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.