Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Nettopp fordi jeg er ung, så stemmer jeg FrP

20.8.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Rikke Sjølander, Fremskrittspartiets Ungdom
handler om
Foto: Privat.

Nå er det kort tid til stortingsvalget, og det er mange unge som nå står ovenfor et viktig valg. En viktig mulighet til å velge veien fram mot en bærekraftig fremtid. Det er noe jeg vil at du skal tenke litt ekstra over, når du går til stemmeurnene i år.


Ikke en politikk for "Norges aller rikeste"

Jeg er 22 år, nyutdannet og i deltidsjobb. Etter venstresidens definisjon er jeg ingen typisk velger av Fremskrittspartiet og absolutt ikke en av «Norges aller rikeste». Men her tar de feil. Nettopp fordi jeg akkurat er ung, så stemmer jeg Fremskrittspartiet ved årets valg.

Rikke Sjølander. Foto: Privat.

Muligheter for unge å jobbe

Jeg mener at årets valg er et viktig verdivalg. Et valg hvor vi må reflektere over hvilken fremtid vi vil skape for oss selv. Det er bekymringsfullt at 50.000 unge står utenfor arbeidslivet i dag, og at hver fjerde i ledighetskøen er under 30 år. Valget mitt her er derfor enkelt. Jeg vil ha et sterkt Fremskrittsparti som satser på unge inn i arbeidslivet, enn venstresiden som knekker arbeidsmotivasjonen med økte skatter og avgifter. Det skal alltid lønne seg å ha folk i jobb og når vi ser at mange unge vil jobbe, må vi ha en politikk som gir muligheter for dem inn i arbeidslivet.

Les også: – Christian Tybring-Gjedde, meningen din er langt mer kvinneundertrykkende enn en hijab

Varmt hjerte og kaldt hode

Jeg vil også ha politikere som kjemper for at unge skal kunne oppnå boligdrømmen ved å jobbe i tråd med utbyggere og bankene, enn helt i mot dem. Jeg vil ha politikere som vil gjøre det enklere for unge og studenter med lav lønn å tjene mer gjennom frikort og lavere skatter. Jeg vil ha politikere som ikke kaster klimatiltak i alle retninger, men heller tenker realistisk med et varmt hjerte og kaldt hode. De som kutter utslipp men som også får velferden til å vokse. Politikere som reduserer ventetiden i helsevesenet og som tar vår psykiske helse på alvor. De som verner tett om friheten til å velge det behandlingstilbudet som passer oss aller best.

Les også: – Jeg er oppriktig bekymret for de neste fire årene

Et fremtidsvalg for unge

Det er av god grunn at årets valg er et viktig valg, og minst et fremtidsvalg. Vi har nå en gylden mulighet til å velge politikere som tar vår fremtid på alvor. Ikke bare gjennom store mengder med klimatiltak, men gjennom nyskaping og utvikling av velferd. Til alle unge der ute: En bærekraftig og hjertevarm fremtid står på spill, og det er opptil oss å velge hvilken retning vi vil at det skal gå.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.