Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Pass på lommeboka! Jonas Gahr Støre flytter inn i statsministerboligen.

22.9.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Rikke Louise Pedersen, nestformann i Asker FpU
handler om
Foto: Privat/ Arbeiderpartiet

Dreper norske arbeidsplasser

Arbeiderpartiet har gått til valg på å øke skattene til «de rike», innføre formueskatten og gjøre det vanskeligere å starte opp egne bedrifter. Problemet med denne politikken er at den dreper norske arbeidsplasser.

Disse såkalte «rike menneskene» som venstresiden omtaler er mennesker som skaper bedrifter og nye arbeidsplasser i Norge. Formueskatten vil ikke sørge for at de rike gir til de fattige, den vil sørge for færre arbeidsplasser og mindre penger inn til statskassa. De pengene en bedrift kunne brukt på å forbedre bedriften sin, utvide driften, ansette flere folk eller bedre arbeidstakernes vilkår går til å betale formueskatten. Konsekvensene av en slik politikk er at bedrifter til slutt går konkurs eller blir kjøpt opp av utenlandske kjøpere, fordi de ikke har råd til å forbedre eller opprettholde bedriften sin.

Oppfordre, ikke straffe

Vi alle ønsker at lavinntektsfamilier skal få en bedre økonomi og en arbeidsplass å gå til. Da kan vi ikke straffe de som skaper nye arbeidsplasser fordi de tjener penger på det. Vi må tvert imot oppfordre og gjøre det enklere for gründere å skape nye selskaper og arbeidsplasser på markedet.

Gode bedrifter er med på å skape et samfunn med færre på NAV og flere i arbeid. Jo flere arbeidsplasser samfunnet skaper, jo mer penger går til statskassa som igjen kan gå til flere velferdsgoder.

Når Jonas Gahr Støre flytter inn i statsministerboligen har vi i Fremskrittspartiets ungdom derfor bare tre ord å si: PASS PÅ LOMMEBOKA!

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.