Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Jeg er lei av å bli stjålet fra hver gang jeg kjøper en liten sjokolade i butikken.

15.3.2022
Jeg er lei av å bli stjålet fra hver gang jeg kjøper en liten sjokolade i butikken. Grensehandel er et stort problem, men det er dette som blir realiteten når folk flest er lei av å betale de dyre prisene her i landet. Dette kan løses ved å senke avgiftene.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Elida Salte, Nestformann i Bergen FpU
handler om
Arbeiderpartiet

Nå snakkes det mye om drivstoff og de høye prisene. De er selvsagt vanvittige, men jeg har et inntrykk av at folk ikke er like oppmerksomme på alle de andre avgiftene du må betale bare i løpet av en tur på butikken.

Piggdekkavgiften, sukkeravgiften og kosmetikkavgiften, er bare noen av de utallige avgiftene vanlige folk må betale på daglig basis. Vi er nødt til å kutte ned i avgifter som bestemmer hva folk skal gjøre i deres liv. Venstresiden i politikken har et behov for å bestemme hva enkeltmenneske skal, og ikke skal bruke penger på. Dette ser vi med økte avgifter på blant annet alkohol, sukker, tobakk og drivstoff.

Når skal venstresiden forstå at det å plage enkeltmenneske med hundrevis av høye avgifter bare vil begrense vår grunnleggende frihet til å bruke våre penger slik vi selv vil?

I mitt drømmesamfunn vil avgifter settes ned for å bidra til høy verdiskapning. Et samfunn der vi ikke gir bort avgiftsinntekter og verdiskapning til Sverige fordi folk reiser over grensen for billigere mat og drikkevarer. Et samfunn der jeg får beholde mer av mine egne penger, og dermed får større frihet. Regjeringen er nødt til å kutte i unødvendige avgifter som fyller statskassen. Å kutte avgifter vil ikke bare lønne seg for enkeltmennesket, men også for samfunnet. Det vil skape nye arbeidsplasser og gi staten penger i form av økt verdiskapning.

Grensehandel er et stort problem, men det er dette som blir realiteten når folk flest er lei av å betale de dyre prisene her i landet.

Jeg er lei av å bli stjålet fra hver gang jeg kjøper en liten sjokolade i butikken. Grensehandel er et stort problem, men det er dette som blir realiteten når folk flest er lei av å betale de dyre prisene her i landet. Dette kan løses ved å senke avgiftene. Jeg ønsker en friere fremtid.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.