Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Kjære Jonas Gahr Støre, Norge har faktisk ikke en egen atmosfære og ikke alle har råd til å kjøpe elbil

28.10.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Karoline skjæveland, formann for Stavanger FpU
handler om
Foto: Privat.

Det er gått noen dager siden den nye regjering trådte til. Det er en vanlig onsdagskveld og jeg går inn på nyhetene for å se “Vil ha bensinpriser over 20kr - Det er helt greit” og jeg merker allerede utfordringen vi kommer til å ha de neste fire årene.

Lever i frykt for dagen bensinprisen når 20kr

Vi vet alle at vi lever i en verden med klimautfordringer og må kutte i utslipp. Arbeiderpartiet sitt svar på dette er derfor å øke avgiftene på drivstoff. I flere måneder nå har nordmenn sett bensinprisene øke mer og mer og lever i frykt for dagen den når 20kr.

Les også: – Her er fem grunner til at det ikke ble vanlige folks tur allikevel

Det er i utgangspunktet komisk hvordan Arbeiderpartiet, som bruker “Nå er det vanlige folk sin tur” som slagord står og sier at det er greit at bensinprisene øker når faktum er at dette kun kommer til å føre til at vanlige folk ikke lenger har råd til å kjøre bilen sin i et land med store strekninger og dårlige forutsetninger for et total dekkende kollektivtilbud. Faktum er at Norge står for en liten del av verdens CO2-utslipp.

Ikke alle kan kjøpe elbil

Arbeiderpartiet liker å snakke om hvordan forskjellen på fattig og rik øker, og dette er en selvfølge når deres svar på alt er økte avgifter og når deres svar på klimautfordringene er høye bensinpriser og CO2 avgifter. Norge er et langstrakt land hvor folk er avhengige av bilen sin. Da nytter det ikke med bensinpriser over 20kr literen, eller skyhøye årsavgifter og veiavgifter. Eller en forventning om at alle skal kunne kjøpe elbiler.

Les også: – Vi skal ikke godta islamisering. Nei til bønnerop fra moskéer!

Et argument Arbeiderpartiet bruker er “kommunene med lite tilgang til elbilladere kan få avgiftsrabatt” med forbehold om at alle skal kjøre elbil… uten å innse at ikke alle har råd til å kjøpe en elbil. Alt det kommer til å føre til er at de med minst ikke lenger har råd til å kjøre bilen sin og hverdagen blir utrolig mye vanskeligere. Dette er ubrukelig symbolpolitikk som ikke kommer til å gjøre noe med klimautslippene, fordi kjære Jonas Gahr Støre, Norge har faktisk ikke en egen atmosfære og vi må samarbeide med resten av verden for å kutte utslipp.

Så mens dere i Arbeiderpartiet er opptatt med å gjøre hverdagen vanskeligere for folk flest, sette inn skyhøye avgifter og ikke gjøre noe for at klimautslippene går ned, kommer vi i Fremskrittspartiet til å føre en politikk som faktisk hjelper. Hvor folk får beholde mer av sine egne penger, hvor bensinprisene kan forbli lave og klimautslippene bli redusert, samtidig som hverdagen blir enklere for folk flest.

Les også: – Masse lykke til, Støre. Jeg håper du hører på oss

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.