Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Kjære politikere. Dere gjør en super jobb, mesteparten av tiden. Men nå trenger vi snart en pause.

10.9.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Amalie Andersen
handler om
Foto: Mona Hauglid, Arendalsuka/ Privat.

Kjære politikere. Dere gjør en super jobb, mesteparten av tiden. Dere er engasjerte og kjemper for oss. Men nå trenger vi snart en pause.

For skrik høyest de som kan. Eller, skrik uansett. Valgkampen har uansett blitt så masete, rotete og påtrengende at jeg ikke lenger hører noen ting.

Enten skal du angste, gråte eller brøle over en lav sko samtidig som du bli krenket på vegne av Mohammed, Oda og Jens. Så skal du laste opp en haug med stories på Instagram. Be folk stemme riktig. Bruke stemmeretten, ellers er de ... – ja, nå må du passe på, for det kan hende du bruker feil ord og da blir Mohammed, Oda og Jens faktisk krenket, eller så blir Ola, Helene og Noor krenket på vegne av Mohammed, Oda og Jens. Du bør holde tunga rett i munn nå.

Eller så ler du nå. Faen til krenkorama. Her skal det gølves neppå kjøttstykker og brus samtidig som man ler av vitsene til Johan Golden og Atle Antonsen. Her skal ingen andre komme og fortelle deg hva du skal gjøre. Du kjører vel bensinbil, du. Hvis vi kutter ut med olje, suser vi rett tilbake til steinalderen. Fett å spise veganburger og drikke kombucha uten hus, strøm og varme eller?

Det er sånn det har blitt. Enten eller. Hvilken side er du på? Fort deg å velge. Valget nærmer seg med stormskritt. Blir det veganburger eller blir det kjøttburger? Blir det en overdrevet woke-kultur eller blir det rasistiske og sexistiske vitser over middagsbordet?

Popkornet skal uansett på bordet på valgnatten. TV-en skal skrues på og Facebook lyse opp på PC-en. Her skal kommentarene fly. Vi hater Erna. Vi hater Jonas. Hvorfor snakker vi egentlig om han derre Moxnes? Lan, ouf, Lan. Hat, hat, hat. Sylvi? Nei takk. Senterpartiet? Nei. Venstre? Nei. Nei, nei, nei.

Vi blir aldri fornøyde. Medmenneskelighet, åpenhet og kompromiss har blitt mistet på veien. Her skal det gå én vei, og det er min – ellers skal jeg gråte, brøle og skrike til neste valg.

Men det er noe mer vi har glemt. Bakgrunnen for at politikere stiller til valg. De vil gjøre verden til et bedre sted – fremtiden til et bedre sted.

Vi har alle våre egne tanker om hvordan en god fremtid er, og folk med makt skal holdes ansvarlig, men i en tid hvor vi sklir lenger og lenger unna hverandre er det fint å huske hva vi alle vil uavhengig av politisk ståsted: en god og sikker fremtid.

Så i en storm av egoisme og tigging av stemmer, kjenn på magefølelsen. Gi stemmen din til de du tror skaper den beste fremtiden.

Godt valg.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.