Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Stemmer du Høyre og bryr deg om klimaet? Tenk deg om en gang til!

11.8.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Skrevet av Daniel Evjebråten, leder i Lillestrøm AUF
handler om
Foto: Privat.

Åtte tapte år

Etter åtte år med Høyreregjering ser vi hvor mye vi egentlig kunne fått til for klimaet. Vi trenger en regjering som ser på klimakrisa som noe som er her og nå, ikke en krise langt frem i tid. Stemmer du Høyre, og bryr deg om klimaet? Tenk deg om en gang til!

Det har vært mye snakk om klima den siste tiden. FN kommer med en knusende rapport som sier at klimakrisa er her nå og vil ødelegge hundre tusenvis av liv fremover om vi ikke gjør drastiske endringer. Derimot har vi en regjering i Norge som, som vanlig, snur seg og ser en annen vei. Det at folk mister husene sine, at byer oversvømmes og mennesker sulter i ekstrem hete er visst ikke nok før Høyre og regjeringen.

3% er ikke nok!

For å nå klimamålene satt i Paris-avtalen må vi kutte 50-55% av våre utslipp innen 2030. Etter åtte år med høyreregjering har vi klart å kutte under 3%. Åtte hele år der vi kunne gjort så utrolig mye mer. Bare dette alene er grunn nok til at vi trenger en ny regjering – en regjering som ser krisa og gjør konkrete tiltak for å bremse utviklingen vi nå har sett de siste åtte årene.

Etter FNs klimarapport som ble sluppet for noen dager siden, gikk Olje- og energiminister Tina Bru (H) ut i mediene og fortalte at Norge ikke ville endre på oljepolitikken slik FN ønsker. Statsminister Erna Solberg kom senere ut og støttet dette. Er dette virkelig den regjeringen vi ønsker oss? Når hele byer oversvømmes, og folk sulter fordi det ikke er nok mat som følge av tørke? Nei, det er rett og slett skammelig.

Vi trenger en ny regjering!

Med en Arbeiderparti-ledet regjering skal vi kutte 50% av utslippene våres innen 2030, og vi skal gjøre det på en rettferdig måte. Fellesskapet skal stille opp og vi skal gå gjennom det grønne skiftet sammen.

Vi har ikke tid til å vente. Vi har ikke tid til fire nye år med Erna og olje-elskerne hennes i regjering. Klimakrisa er her nå, og den må løses nå. Med en Arbeiderparti-ledet regjering skal vi kutte 55% av alle klimagassutslipp innen 2030.

De som rammes mest av klimakrisa er de med minst. Og det er ikke bare Norge, det er over hele verden. Om vi ikke gjør noe nå, vil vi måtte leve med konsekvensene for alltid. Derimot er det fremdeles tid, men bare om vi får en ny regjering.

Klimakrisa løser seg ikke av seg selv eller av markedet, slik Høyre tror. Det løses med politikk. Tiden renner ut. Stem for en ny regjering til høstens valg!

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.