Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– «Så FrP vil sitte på rumpa fordi Kina brenner kull?» Svaret er enkelt og greit ja

27.8.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Karoline Skjæveland, formann i Sandnes og Jæren FpU
handler om
Foto: Privat.

Det nytter ikke med ubrukelig symbolpolitikk

For hver dag som går er vi en dag nærmere valgnatten. Valgkampen er i gang for fullt. Alle partier prøver å overbevise deg om hvorfor du burde velge dem og deler sine hjertesaker. Men i år er det spesielt ett tema som er sentralt i valgkampen - og det er klima og miljø.


Verden står i dag i en klimakrise vi ikke har sett maken til før og vi trenger fornuftige tiltak for å stoppe utslippene. Da nytter det ikke med ubrukelig symbolpolitikk som drar Norge tilbake til før oljealderen og gjør hverdagen vanskeligere for folk flest. Det er nemlig det som kommer til å skje om vi får en rødgrønn regjering etter valget.

Kjære Lan Marie Berg...

Tidligere i år ble det fremmet et forslag om «elektrifisering av sokkelen»; altså at oljeplattformene skal få strøm fra land. Dette er et prosjekt som ville kostet skattebetalerne milliarder av kroner. Så kjære Lan Marie Berg; Hvorfor elektrifisere sokkelen, koste den norske befolkningen masse penger, for så å legge ned oljenæringen om 5-10 år? Ubrukelig symbolpolitikk.

Fossilbilforbud og flykvoter vil ramme de fattige

Ikke bare dette. Miljøpartiet vil også gjøre det umulig å kjøre fossile biler i Norge, innføre flykvoter og skatte den norske befolkningen i hel. Når skal dere innse at klimakrisen ikke er nasjonalt problem, men et internasjonalt problem og utslippene ser ingen landegrenser. Dette er noe alle verdens land må samarbeide om.

Partiene snakker om hvordan forskjellene på fattige og rike øker, og det er selvsagt det som skjer når venstresiden vil innføre flykvoter med mulighet for salg av egne flyvninger, noe som vil føre til at de med minst kommer til å selge flyreisene sine til de som har mest og vil dermed ikke ha mulighet til å besøke familie og venner. Ikke noe bedre er det når de kun vil tillate el-biler på veiene, noe som gjør at småbarnsforeldre eller alenemødre plutselig ikke kan kjøre bilen sin lenger. Eller når bensinprisene blir så høye at de med minst ikke lenger har råd til å fylle opp bilen sin. Venstresiden sitt svar er kollektivtransport, men faktum er at med politikken de fører, kommer det ikke til å være penger igjen til kollektivtransport.

«Så FrP vil sitte på rumpa fordi Kina brenner kull?» Svaret er enkelt og greit ja, fordi...

Oljen er nøkkelen til norsk økonomi og den vil venstresiden legge ned over natten. Som nevnt tidlgere er klimakrisen et internasjonalt problem og si vi legger ned oljen, vil land som, Tyskland og Storbritannia begynne å brenne større mengder kull. Dette slipper de idag fordi olje- og gassindustrien står for så mye av verdens energibehov. «Så FrP vil sitte på rumpa fordi Kina brenner kull?» Svaret er enkelt og greit ja, fordi alternativet til norsk olje og gass er så katastrofalt.

Venstresiden vil rett og slett sende oss tilbake til før oljealderen mens Fremskrittspartiet ønsker å bevare norske arbeidsplasser i oljen, gjøre slik at småbarnsfamilier har råd til å kjøre bilen sin og gjøre hverdagen enklere for folk flest. Når vi nå drar å stemmer burde vi tenke på hvordan den blå regjeringen er den første noensinne som har klart å kutte i utslippene etter alt den røde regjering gjorde var å øke utslippene. Fremskrittspartiet har et klart budskap og det er «Drill baby, drill».

Oppdatering: En skribent har kommet med et tilsvar til dette innlegget. Les her.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.