Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– AUF fronter Arbeiderpartiet som et klimaparti, men det er de ikke

18.8.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Lisa Marie Bredesen, leder, Lillestrøm Sosialistisk Ungdom
handler om
Foto: Privat

11. august skrev leder i Lillestrøm AUF at man ikke kan stemme Høyre dersom man bryr seg om klima. Dette er helt riktig, men innlegget mangler en essensiell del. Det er nemlig sånn at dersom du ønsker ekte klimahandling, kan du heller ikke stemme Arbeiderpartiet.

Hårreisende at FNs klimarapport ignoreres


Innen 2030 er vi nødt til å kutte over 50% av utslippene våre. Da er det helt riktig at vi trenger et regjeringsskifte, men vi trenger en regjering som er bundet til venstresiden, ikke en sentrumsregjering bestående kun av Arbeiderpartiet og Senterpartiet. En slik regjering vil fortsette å utvinne olje, og har ingen reell plan på hvordan vi faktisk skal kutte utslipp. Fordi ja, det er hårreisende at Erna Solberg og Høyre velger å ignorere FNs klimarapport og fortsette med oljeutvinning, men det ønsker Arbeiderpartiet også.

En regjering som tar klimakrisen på alvor


Norge er en klimaversting, og to norske selskaper står på listen over de 100 selskapene som slipper ut over 70% av verdens klimagassutslipp. Disse selskapene er Equinor og Norsk Hydro. At to norske oljeselskaper står på denne listen viser tydelig hvor essensielt det er å fase ut oljen, men med en regjering bestående av kun Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil ikke det skje. For å få en regjering som tar klimakrisen på alvor er vi avhengig av et sterkt SV. Vi vil kutte 70% av utslippene innen 2030, og har en konkret plan for hvordan det skal oppnås.


AUF kan fronte Arbeiderpartiet som et klimaparti så mye de vil, men sannheten er at det er de ikke. Uansett hvor store miljøpolitiske drømmer AUF har, hjelper det ikke når Arbeiderpartiet sitter på Stortinget og stemmer frem klimafiendtlig forslag. Fordi ja, klimakrisen løses med politikk - SVs politikk.

Stem for en ny regjering ved høstens valg. Stem SV!

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.