Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Vi må ta grisers velferd på alvor!

23.6.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Thilde van Djik, elev og fast skribent for jeune.no
handler om
Selfie: Privat. Hovedbilde: Shutterstock.

Min første reaksjon på det jeg så og leste var «jeg ikke skal spise svin lengere». Jeg syntes rett og slett at det var ekkelt hvordan grisene ble behandlet. Min andre tanke var at jeg måtte kutte ut noen produkter jeg er ganske glad i. Produkter som skinke og leverpostei. Det er selvfølgelig vanskeligere å faktisk kutte ut produkter istedenfor å ikke bry seg om dyrene. Denne endringen kjente jeg at jeg var villig til å ta. Etter hvert så begynte jeg å tenke på de grisebøndene som gjør alt riktig. De som tar godt vare på grisene sine og de som har sunne og glade griser. Disse bøndene fortjener at vi ikke slutter å spise svinekjøtt. De fortjener også at vi står opp og krever endring.


Det er nødt til å gjøre endringer innenfor lovverket når det gjelder levende dyr. Selv om de skal slaktes og vi skal spise dem, så må de ha det godt før de dør. Derfor er vi nødt til å kreve endringer nå!


Landet er nødt til å få på plass hyppigere uanmeldte besøk til gårder som driver med slakt. Dette gjelder ikke bare grisebøndene. Det må skje for å sikre god velferd og trivsel blant dyrene. Å respektere bøndene under de uanmeldte besøkene er viktig, og når lovverket blir brutt og bonden føler seg krenket er det ikke rart at de ikke ønsker uanmeldte besøk. Alle parter må følge lovverket, men jeg mener at dyrene må bli satt høyere enn hvor vidt en part føler seg litt krenket. Dyrene har mye færre rettigheter, og i visse tilfeller ingen rettigheter. Bøndene som ikke behandler dyrene sine med respekt, burde få straff. Det er tross alt mishandling de driver med.


Det er oss som er forbrukerne og det er vi som er nødt til å kreve endringer nå!

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.