Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Spiser du når du er sulten?

8.7.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Skrevet av Maja Cvetkovic, styremedlem i Elverum-Åmot AUF
handler om
Foto: Selfie, privat.

Frokostmelken

Jeg spiser når jeg er sulten. Hva med deg? Spiser du? Ja, da må du tenke på hvem du skal stemme til høsten! Mjølka di til frokost, den kom ikke på bordet ditt av seg selv. Det var en bonde som sto opp tidlig for at den skulle være tilgjengelig for deg.

Bondeopprøret

Visste du at inntektsnivået i jordbruket er langt bak andre yrkesgrupper og at utviklingen har vært flat mellom 2015-2019? Bondeopprøret dreies også om bekymring for rekruttering av ungdom. Bonden er Norges bærekraftige næring. De fortjener en verdig lønn for den gode jobben de gjør. Maten som kommer på ditt og mitt bord. Vi må sammen støtte bonden.

Alle spiser eller drikker noe den norske bonden har produsert

En bonde er noe vi ikke kan gi forgjeves. Bonden er noe som vi trenger i dag, i morgen og hver dag. La meg minne deg på at norsk landbruk er bærekraftig landbruk. Alle spiser eller drikker noe akkurat den norske bonden har stått foran for å produsere. Dagens jordbruksoppgjør og landbruksoppgjør er en garanti for oss og bonden for at maten som produseres selges til en riktig pris. Bonden er faktisk en av Norges beste klimavennlige produsenter, fordi de produserer det vi trenger.

Vi skal satse på norsk matproduksjon

Det viktigste er at landbruket bidrar med mange arbeidsplasser og stor verdiskapning, særlig for fremtiden. Stemmer du Arbeiderpartiet skal vi forsterke grunnlaget for arbeidsplasser over hele Norge i jordbruket og næringsmiddelindustrien. Vi skal satse på norsk matproduksjon. Vi skal være verdensledende på dyrevelferd og laveste antibiotikabruk.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.