Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Klimakrisen er vår tids største utfordring

10.8.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Skrevet av Simen Bondevik
handler om
Foto: Privat

Årets valg er et klimavalg

Klimaforskere har varslet det i årevis og nå ser vi at det skjer. FNs klimapanel nye hovedrapport viser en økning i ekstremvær over hele kloden. Årets valg er et klimavalg, og vi trenger politiske partier på Stortinget som tar klimakrisen på alvor.

Rapporten viser at hetebølgene blir sterkere, regnskyllene blir mer intense og orkanene blir kraftigere. I tillegg er koblingen mellom ekstremvær og klimaendringene tydeligere enn noen gang. Men rapporten viser også at det fortsatt er mulig å unngå de verste konsekvensene av global oppvarming. Og da trenger vi en offensiv klima- og miljøpolitikk nå.

Ingen av de største partiene tar krisa på alvor

Klimakrisen er vår tids største utfordring. Dessverre har ikke flertallet på Stortinget tatt den på alvor. Ingen av de største partiene ønsker å fase ut olje- og gassvirksomhet på norsk sokkel. Erna Solberg, Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum viste alle tre manglende kriseforståelse under VGs partilederdebatt 9. august hvor de alle svarte “nei” på om de ønsket å fase ut olje- og gassvirksomhet på norsk sokkel. Det er veldig skuffende.

Utfasing av olje- og gass på norsk sokkel

Vi i Partiet Sentrum vil sette en sluttdato for olje- og gassvirksomhet på norsk sokkel og fase det ut gjennom en 15 års periode, og i stedet satse på fornybar energi. Det er kun Partiet Sentrum og Miljøpartiet de Grønne som har forpliktet seg på å fase ut olje- og gassvirksomhet gjennom en 15-års periode og sette en sluttdato. Vi i Partiet Sentrum vil også etablere et grønt innenlands investeringsfond tilsvarende 1% av Oljefondet som investerer i grønne næringer her i Norge.

Unge Sentrum. Foto: Privat.

Partiet Sentrum har politikken vi trenger i møte med vår tids største utfordring - klimakrisen.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.