Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Vi mener at regjeringen bør opprette en ny gren i Forsvaret

21.6.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Aviendha Ytterstad, Miljøforsvaret UB
handler om
Profilbilde: Privat. Hovedbilde: "L.W.", @lwalz, Unsplash

Vi tar faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1, på Nydalen videregående skole. Her har vi kommet med en idé til en bedrift som vi har valgt å kalle Miljøforsvaret UB. Det langsiktige målet vårt er at det skal opprettes et supplement til det nåværende forsvaret, altså Miljøforsvaret. I Miljøforsvaret, vil det være opplæring og praksis med fokus på miljø og klima. Det er mange miljø/klima-engasjerte ungdommer der ute, som leter etter måter å kunne bidra. Hva kan de gjøre, og hvor kan de etablere seg?


Mange unge velger å melde seg inn i militæret, fordi de er i tvil på hvor de vil gå videre med utdanningen, og har behov for en produktiv pause. Ved å delta i det nåværende militæret, kan man samle studiepoeng og inspirasjon til videre karriere. Disse tilbudene skal også gjelde, om du deltar i Miljøforsvaret. Fordelen her, er at det plass til alle. For de som ikke møter kravene til det militære forsvaret for eksempel, vil det være et minst like godt alternativ.


Miljøforsvaret UB jobber med å markedsføre dette konseptet, slik at det kan bli en realitet. Vi har kommet i gang med å informere og å engasjere folk. Vår idé falt blant annet i smak hos jury og blant publikum i Propelljakten 2020. -Et initiativ fra Ungt Entreprenørskap i samarbeid med Sparebankstiftelsen DnB, der vi vant vi 2 priser; seier fra juryen og publikums favoritt! Vi har også laget underskriftskampanje, slik at vi kan måle og samle interesse for saken: https://www.underskrift.no/vis/8324


Vi har et mål om å en dag stå innenfor Stortingets dører, for å dele vår visjon med landets politikere. For å kunne nå dette målet trenger vi engasjement og solidaritet i mengder. På sosiale medier har vi vokst fort i løpet av kort tid, med stor følgerplattform på Instagram og på Facebook. For å utvide nettverket vårt, strekker vi ut til ulike aktører i forskjellige bransjer. Per nå har vi inngått samarbeid med fotografen Line Thorstad som gir oss fri tilgang på bilder av norsk natur, egen låt laget til oss av musikkprodusenten Duck Safari, leserinnlegg i Dagsavisen, kontakt med ulike podkaster og samarbeid med Helt hjem.


Alt i alt ønsker vi at regjeringen skal ta vare på «alt som er, og alt som skal vare», og det trenger vi folkets engasjement for å oppnå!

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.