Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Hvor ble det av det store klimavalget, Arbeiderpartiet?

15.11.2021
Årets stortingsvalg ble omtalt som «det store klimavalget», og gjennom skolevalgkampen kom AUF med mange lovnader og et rungende brøl for klima. Nå legger regjeringen frem endringer til statsbudsjettet i 2022, som de selv innrømmer at inneholder svakere klimapolitikk enn Solberg-regjeringens forslag. Dette er flaut!
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Sondre Haukedal, aktiv i Unge Høyre
handler om
Foto: Privat/ Arbeiderpartiet

Et steg tilbake i kampen mot utslippene

Klimatoppmøtet i Glasgow fant nylig sted, der statsledere fra hele verden forsøkte å skape en samlet front i kampen mot utslippene. Mens dette pågikk, valgte altså regjeringen å ta et steg tilbake.

Dette er et klart løftebrudd, og en stor skuffelse for oss unge. Hvor er det blitt av AUF sin rosenrøde tale om planen deres for å redde klima? I dagens pressede situasjon har vi ikke tid til en rød-grå regjering, som skyver klima ansvaret over på kommende generasjoner.

Støre går nå baklengs inn i fremtiden, etter åtte år med en rekord nedgang i klimagassutslipp under Solberg-regjeringen. Nå er tiden inne for å handle - ikke gjennomføre nølende, dårlig og grå klimapolitikk.


For å løse klimakrisen, er vi blant annet nødt til å ha en klar plan for utbygging av fornybare og grønne energikilder, slik at vi kan utfase oljen.

I Hurdalsplattformen står det ingenting om en satsing på fornybar energi, som havvind, vannkraft eller vindkraft. Satsingen på fornybar energi er det som trengs for å nå 2030-målene. Vi skal kutte utslippene og ikke utviklingen.


Vi har ingen tid å kaste bort

Til slutt vil jeg ønske Støre lykke til og håper at han snart kan levere på klimafronten. Regjeringen ble valgt etter “det store klimavalget”, og hittil er jeg mildt sagt skuffet. Vi har ingen år å kaste bort frem mot 2030, det har vi ikke tid til. Det er vår fremtid som står på spill!

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.