Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– FrP var med på å få ned utslippene

19.4.2022
Ap har mye å lære fra den borgerlige regjeringens klimapolitikk
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Lars Barstad Løvold, styremedlem i Trøndelag FpU og Audun Greve 1. Nestleder i Oslo FpU
handler om
Privat

Hedda Buom (AUF) skriver i innlegget sitt: “Åtte år med Høyre i regjering var åtte tapte år for klima”. Samtidig var det med Arbeiderpartiet i regjering at utslippene nådde nye høyder. Likevel har skribenten fra AUF rett om én ting, rødgrønn og borgerlig regjerings klimapolitikk er veldig ulik. Forskjellen er enkel: De borgerlige kuttet faktisk utslipp.

FrP var med på å få ned utslippene


Det var med FrP i regjering at utslippene gikk ned for første gang. FrP fikk utslippene ned til 1993-nivå, til tross for at vi har blitt én million flere mennesker i Norge siden da. En av grunnene var at vi turte å satse fornybart, gjennom å opprette et grønt forskningsfond som vil bidra med å skaffe Norge flere arbeidsplasser. Derimot velger AP å bruke mindre penger på klima enn den borgerlige regjeringen.


Andre land når sine klimamål på grunn av oss.

Buom hevder at når selv Danmark, Sverige og Storbritannia når sine klimamål, burde vi også klare det. Hun glemmer en svært viktig ting, nemlig at andre land når sine klimamål på grunn av oss. Det er norsk gass som gjør Storbritannia kullfritt. Det er norsk gass og vindkraft som fra oktober i år vil kutte 70-millioner tonn CO2 i Polen. Skribenten, sammen med venstresiden, mener at vi skal fokusere på å kutte 55% i Norge, når den borgerlige regjeringen kuttet flere ganger Norges totale utslipp i andre land.

Symbolsk klimapolitikk hjelper ingen


Det er kun ved hjelp av at Norge øker sin gassproduksjon at Europa kan gjør seg uavhengig av russisk gass. Er det sånn at AUF ønsker at Polen skal åpne kullkraftverkene sine igjen? Fordi strøm trenger vi mer enn noen gang.

Vi har uten tvil store klimautfordringer fremover, men den symbolske klimapolitikken som venstresiden kommer med gjør narr av problemet. Vi er nødt til å prioritere utslippskuttene der de betyr noe og kan gjør en forskjell. Det kan vi klare uten at det går på bekostning av arbeidsplasser og verdiskapning.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.