Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Derfor satt vi i Extinction Rebellion Ung oss ned på gater over hele landet

12.9.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Cinta Hondsmerk og Hanna Kristina Jakobsen, Extinction Rebellion Ung
handler om
Foto: Privat. Collage: jeune.no

Vår fremtid står på spill og det er barna det går verst utover

Klimaendringer drev 30 mill mennesker på flukt i 2020. 1 mill arter er utrydningstruet. 150 000 mennesker dør hvert år og tallet stiger. Ekstremvær blir stadig mer ekstremt, og mer dødelig. Vår fremtid står på spill og det er barna det går verst utover.

Derfor satt flere ungdommer fra Extinction Rebellion Ung seg ned på gater over hele landet med skilt som fortalte hvorfor de er redde for klimakrisen og for å oppfordre alle som kan til å stemme. Flere av de som satt seg ned har ikke stemmerett, enten fordi de ikke er gamle nok eller fordi de ikke har norsk pass. Vi ber at de som kan,  stemmer for oss og for vår fremtid.

99 prosent av alle barn i verden er utsatt for minst en klimatrussel akkurat nå

Klima- og miljøkrisen nærmer seg med stormskritt og det er vår generasjon som må ta støyten. UNICEF lanserte nettopp klimarisikoindeksen sin for barn, og der kommer det frem at 99 prosent av alle barn i verden er utsatt for minst en klimatrussel akkurat nå. En milliard barn er utsatt for ekstremt høye nivåer av luftforurensing, 920 millioner er sterkt utsatt for vannmangel og 820 millioner er sterkt utsatt for hetebølger. Selv om vi i Norge kommer til å slippe unna det verste, så er det barn i Asia og Afrika som kommer til å oppleve det verste."

Stem for en rettferdig og levedyktig fremtid, der ingen trenger å være redd for klima- og miljøkrisen

Det er vår generasjon som sitter igjen med ansvaret for å løse denne krisen, men det er også vi som ikke har noe særlig påvirkingskraft i samfunnet. Derfor spør vi om deres hjelp, bruk stemmeretten som du har og stem på vegne av dagens og fremtidens barn. Stem for en rettferdig og levedyktig fremtid, der ingen trenger å være redd for klima- og miljøkrisen.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.