Stilling
Nostrum
Debitis
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Det er skremmende at en ideologi som har forårsaket millioner av dødsfall tiltrekker så mange unge mennesker

16.12.2021
No items found.
Christina Hourani, aktiv i FpU
Dette innlegget er skrevet av
Foto: Privat og Muzeon Park of Arts / Fallen Monument Park, Moscow

Det er skremmende at ideologien som har forårsaket millioner av døde mennesker verden over tiltrekker mange unge mennesker i vesten - og ikke minst i Norge.

Jeg tror ikke at flertallet av unge folk tror på kommunismen eller faktisk er sosialister. Det merket vi under skolevalget, hvor liberale og liberalistiske partier gikk mest frem. Likevel er det bekymringsfullt at det i det hele tatt er noen som stemmer på kommunistiske partier, slik mange i Norge og Danmark gjør.

Det at et parti som Rødt, som har tidligere AKP-medlemmer og som fortsatt har kommunismen i prinsipprogrammet, tar en sosial profil i for eksempel strømdebatten, endrer ikke på faktumet om at de ønsker å tvangsnasjonalisere private selskaper og øke skattene med over 40 milliarder, som Bjørnar Moxnes tok til orde under partilederutspørringen på NRK.

Vi må huske hvor viktig det liberale demokratiet har vært for å løfte opp menneskerettighetene, likestillingen, og respekten for rettsstaten. Jeg mener det er veldig viktig at man ikke glemmer hvor farlig ideologier som kommunismen og marxismen er. Da er det viktig å lære våre barn de som ikke har lest om Sovjetunionen, om hva kommunisme har ført til i absolutt alle land der den har blitt prøvd.

Dette vil kanskje virke irrelevant å snakke om for noen, men det er viktig å av og til ta en pust og se på det store bildet. Vi må forstå hvilke ideologier de partiene vi stemmer på har som essens. Den som ikke står for noe faller for alt.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.