Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Søk høyere utdanning. Her er hvorfor.

13.4.2022
Det er kanskje litt teit at jeg, som aldri har gått en dag på høyere utdanning, driver å oppfordre alle til å søke høyere utdanning. Men...
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Anniken Elisenberg, spaltist for Jeune
handler om
Foto: Privat og skjermbilde (Samordna opptak)

20. April går fristen for å søke høyere utdanning. Jeg kunne sikkert her i innledningen holdt en lang appell til alle om at dere burde søke, men jeg holder meg kort; SØK!


Fremtiden trenger unges kunnskap

Det er kanskje litt teit. At jeg, som aldri har gått en dag på høyere utdanning, driver og oppfordrer alle til å søke. Men jeg driver nok egentlig og oppfordrer meg selv litt også. For jeg har innsett hvor utrolig viktig det er. At oss – fremtidens håp- tar utdanningen vi trenger.

Hvorfor kan ikke vi være de, som sammen finner løsningene på problemene vi ser verden står ovenfor?

Enten du skal søke fagskole, master, årstudium, enkeltemner eller noe innimellom, så er det bra, og viktig for vår fremtid. For noen ganger er jeg litt bekymret for tiden vi kommer i møte. Leser man forsidene på store nyhetssider, ser det ikke ut til å være så mye optimisme i verden. Men – hvorfor kan ikke vi være den lille optimismen som trengs? Hvorfor kan ikke vi være de, som sammen finner løsningene på problemene vi ser verden står ovenfor?

Samfunnet trenger nettopp deg


Det er kanskje også mange som kanskje ikke er helt sikre på hva de vil i fremtiden.

Det er kanskje mange som ikke kommer inn på drømmestudie sitt.

Det er kanskje mange som ikke har så lyst til å studere.


Og jeg høres sikkert superklisje ut når jeg sitter her og skriver en lang appell om at DU burde søke høyere utdanning. Derfor skal jeg være kort.


Om du skal studere heltid, ta noen poeng, eller bare test litt ut hva du vil. Søk høyere utdanning! Samfunnet trenger din råskap.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.