Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Tilsvar
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Rød Ungdom + Seriøs debatt = Usant

5.7.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Skrevet av Jonas Molde Hollund, AU-medlem i Rogaland Unge Høyre
handler om
Foto: Innsendt, privat. Brukt med tillatelse.

Mateo Norheim kritiserer Unge Høyres støtte til å at enkeltskoler skal kunne berømme elever for faglig sterke prestasjoner ved å bruke den tabloide overskriften Unge Høyre + Klasseskille = Sant (red. amn. det var redaksjonen i Jeune som kom opp med tittelen. Skribenten godkjente den før publisering.), han presterer attpåtil å svartmale det norske skolesystemet.

Den norske skolen reproduserer ikke klasseforskjeller

Norheim har nok ikke fulgt med i timen, fordi rekordmange fullfører nå VGS, fraværet går ned og flere får gode karakterer. Likevel har vi en jobb å gjøre. Helsesøster må være oftere på skolen, vi må ha mer valgfrihet og en undervisning tilpasset hver enkelt elev. Den norske skolen reproduserer ikke klasseforskjeller, slik Norheim påstår, det er på skolen vi visker dem ut.

Rød Ungdoms fantasi

Fritt skolevalg er det første vi må garantere. Det er vi elever som skal få velge hvilken skole vi skal gå på, ikke politikere i Rødt. På den måten blir vi elever sjef over vår egen hverdag. I tillegg samles vi på tvers av sosiale lag på forskjellige skoler rundt om i norske byer, noe som utjevner sosiale forskjeller. Vinnerskoler og taperskoler finnes kun i Rød Ungdoms fantasi.

"Noen skoler er for tapere og noen for vinnere"

Norske skoler er gode, med flinke lærere som brenner for å undervise. De bryr seg ikke om hvilke karakterer elevene deres har fra ungdomsskolen. Det er ufint av Rød Ungdom å påstå at noen skoler er for tapere og noen for vinnere. Den dyktige norske lærerstanden gjør alle elever til vinnere, samme hvilke karakterer de har og hvor de kommer fra. Det som også er viktig, er å sørge for at helsesøster er på skolen hver dag, slik at vi elever kan få den psykiske helsehjelpen vi trenger, når vi trenger den. Vi trenger også en undervisning tilpasset hver enkelt elev. Ingen er like og alle trenger en undervisning tilpasset seg, slik at vi kan hente det beste ut av alle.

Sosiale forskjeller forsvinner ikke fordi vi fjerner karakterer, eksamen og muligheten til å berømme elever

Rød Ungdom sier de vil gi alle like muligheter, men det betyr i praksis å gi alle den samme muligheten. Griper du den ikke er det synd for deg. I Unge Høyre vil vi gi alle en mulighet, en mulighet tilpasset deg. En mulighet til å skinne på den skolen du har valgt selv og med en undervisning tilpasset deg. Sosiale forskjeller forsvinner ikke fordi vi fjerner karakter, eksamen og muligheten til å berømme elever. Det eneste som skjer da er at vi ikke måler dem. Sosiale forskjeller utjevner vi ved å la elevene bli sjef over sin egen hverdag og med en skole som er laget for å hente det best ut av hver enkelt elev, ikke en skole tilpasset en A4-elev som ikke finnes.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.