Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Jeg klarte nesten ikke fullføre videregående. Fraværsgrensen ble min redning.

1.4.2022
De tyngste dagene, da skolen virket som det vanskeligste i verden, var det én ting som fikk meg ut av sengen: Fraværsgrensen. Nå er jeg bekymret for elevene dersom Arbeiderpartiet fjerner fraværsgrensen.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Jenny Helene Syse, arbeidsutvalgsmedlem i Oslo Unge Høyre
handler om
Privat

Jeg var en veldig umotivert elev. For meg ble fraværsgrensen det som reddet meg fra å droppe ut av videregående. Nå er jeg bekymret for elevene dersom Arbeiderpartiet fjerner fraværsgrensen.

Fraværsgrensen fikk meg opp av sengen

Gjennom ungdomsskolen hadde jeg gradvis fått dårligere og dårligere vaner, og da jeg begynte på videregående brast det. Det var flere dager jeg ikke klarte å komme meg opp fra sengen, og det siste stedet jeg ville være var på skolen. Når jeg kom meg dit, var jeg passiv og stirret mye ut i luften. Nå som fraværsgrensen er i fare, håper jeg min historie kan være med på å vise hvorfor det er viktig at noen stiller krav til deg.

For de tyngste dagene, da skolen virket som det vanskeligste i verden, var det én ting som fikk meg ut av sengen: fraværsgrensen. Jeg visste at dersom jeg ikke kom meg ut av sengen ville jeg ikke få vurdering. For meg var det var uaktuelt å ikke fullføre.

Hadde det ikke vært for fraværsgrensen hadde jeg sovet til langt på ettermiddagen, og mange av dagene hadde jeg ikke klart å komme meg ut.

Nettopp derfor er fraværsgrensen så viktig, og derfor er det problematisk at fraværsgrensen holder på å forsvinne. Hadde det ikke vært for fraværsgrensen hadde jeg sovet til langt på ettermiddagen, og mange av dagene hadde jeg ikke klart å komme meg ut.

Et skikkelig push

Slutter man å møte opp på skolen blir bare problemene enda verre. Jeg hadde naturligvis ikke lyst til å slutte å møte opp på skolen, men det vare ble sånn. Mitt mål var, som for de fleste andre elever, å bestå videregående med gode nok karakterer til å komme inn på studiet jeg ville. Og som mange andre elever trengte jeg litt ekstra hjelp til å få det til.

Fraværsgrensen gav meg det pushet jeg trengte.

Det var fraværsgrensen som gav meg det pushet jeg trengte. I vg3 turte jeg endelig å være åpen med lærerne mine og fortelle hva som var problemet. Frem til dette hadde jeg bare snakket med en rådgiver et par ganger, men ovenfor lærerne mine hadde jeg avvist at jeg hadde et problem. Da jeg åpnet opp om utfordringene mine fikk jeg den tilretteleggelsen jeg trengte. Det var det fraværsgrensen som førte til, for det hadde jeg ikke fått til alene, hjemme i sengen.

Ikke slutt å still krav til oss elever

Jeg klarte å fullføre videregående på grunn av fraværsgrensen. Jeg var helt avhengig av det ekstra pushet den ga, og derfor er jeg redd for at dagens demotiverte elever ikke får den oppfølgingen de trenger. Så vær så snill: Ikke slutt å stille krav til oss elever!

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.