Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Det er lov å være skuffa over at venstresiden ikke tror på elevene

21.6.2021
Dette innlegget er skrevet av
Anniken Elisenberg, org. nestleder i Asker Unge Høyre
handler om
Profilbilde: Privat. Hovedbilde: Max Fischer, Pexels

Å begynne på videregående skole var noe jeg gledet meg skikkelig til. Det var tiden jeg skulle føle på egen frihet. Det var tiden jeg skulle ta mitt første store, og ordentlige valg. Det var tiden jeg skulle få venner jeg skulle beholde for resten av livet. Dessverre blir denne drømmen knust for årets søkere i Viken. Politikerne på venstresiden knuser elevenes drømmer ved å innføre nærskoleprinsippet i fylket. Det er et stort steg i feil retning.


Å velge videregående skole burde være et valg fullstendig opp til en selv. Det er du selv, som kjenner deg selv best. Jeg synes det er helt sjukt å tenke på at venstresiden ønsker å gi 16-åringer stemmerett; men å velge skole selv, det skal 16-åringer ikke få lov til.


Venstresidens argument om at fritt skolevalg skaper store forskjeller, er ikke noe annet enn et dårlig skalkeskjul for å frata elevene friheten til å ta egne valg. Er det én ting som skaper forskjeller, er de at bostedsadressen til dine foreldre skal avgjøre hvor du skal gå på skole. Høyre mener det ikke er postnummeret ditt, og hvor foreldrene dine har valgt å bosette seg, som skal bestemme hvor du skal gå på skole. Det må være opp til oss elever selv.


Til alle tiendeklassinger. Jeg skjønner frustrasjonen deres. Jeg forstår hvor kjipt det må være at en gammel politiker - som absolutt ikke kjenner dine ønsker og behov – skal bestemme dine fremtidsønsker.


Høyre ønsker å innføre nasjonalt fritt skolevalg. Alle elever skal få muligheten til å gå på den skolen de vil. Hvem som styrer ditt fylke, skal ikke bestemme dine fremtidsønsker. Om du bor i Asker, Bergen, Trondheim eller Tromsø skal ikke ha noe å si – du har rett til å velge skole selv.


Unge Høyre vil aldri stoppe å kjempe for deres frihet til å velge skole selv. Det er derfor vi skal kjempe natt og dag, for fire nye år med Erna. Da vil det være opp til alle tiendeklassinger selv hvilken skole man skal begynne på. Du har lov til å være skuffa over venstresidens overformynderi og tro på at elevene ikke kan ta egne valg. Det er jeg og. Derfor håper jeg dere stemmer Høyre til høsten.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.