Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Det er vi som rammes hardest, Guri Melby

21.6.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Maja Cvetkovic, styremedlem i Elverum-Åmot AUF
handler om
Profilbilde: Privat. Hovedbilde: Foto: Oda Scheel (CC BY-SA 2.0)

Jeg er sint og oppgitt over pressemeldingen som kom 08.apil om muntlig eksamen.

Hvorfor? Du kan takke høyreregjeringen for at de ikke har satt fokus på deg som er elev under koronaskoleåret 2020/2021. Det sitter elever som sliter med å komme seg opp på morgningen for fjernundervisning, og det sitter ensomme elever rundt omkring i Norge som trenger hjelp.


Ungdommene har satt livet sitt på vent for å ikke spre viruset, og vi har holdt oss hjemme. Vi har vært på fjernundervisning, og fulgt med i timen. Mens pensumet presses på, ønsker regjeringen at muntlig eksamen skal gjennomføres.


Det blir for dumt!


Hva mener egentlig Arbeidrpartiet?


Jeg etterspør også hva moderpartiet mitt mener om saken. For det er viktig at Arbeiderpartiet viser interesse for ungdommene, som har blitt preget. Det at skriftlig eksamen er avlyst, betyr ikke at kampen er ferdig. Det er under tre måneder til det skal gjennomføres urettferdig muntlig eksamen, der også Arbeiderpartiet må sette fokus på saken.


Jeg er lei meg for at dagens ungdom som sitter på hjemmeundervisning fikk vite i går om at muntlig eksamen fortsatt skal gjennomføres. Hvor ble av tilliten?


Vi i AUF vet at fjernundervisning aldri kommer til å erstatte den klassiske undervisningen i klasserommet. Elever får mindre hjelp, og stadig gjentatte sliter mer på skolen spesielt dem som sliter på skolen fra før av.


Det er rett og slett urettferdig at Guri Melby, og kunnskapsdepartementet mener at muntlig eksamen skal gjennomføres. Guri Melby og regjeringen må ta dette mer seriøst, skolehverdagen er ikke som før covid-19 startet. Skolehverdagen har gitt mere press, og urettferdig gjennomføring av skolehverdager. Der de elevene om sliter, blir presset enda mer til å følge mer med.


Derfor ser jeg ingenting rettferdighet av at elever som har pendlet seg mellom gult og rødt nivå på skolen altså pendlet seg mellom fysisk og fjernundervisning skal stille til eksamen.


Nok engang må regjeringspartiene gå inn i seg selv, og begynne å se elevene bedre!

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.