Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Den moderne Holocaust

21.6.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Amalie Rosendal Bech, nestleder i Færde Unge Høyre
handler om
Profilbilde: Privat. Hovedbilde: Malcolm Brown (CC BY-SA 2.0)

Et av de groveste folkemordene etter andre verdenskrig foregår i dag. Hver dag blir tusenvis av uigurer pålagt tvangsarbeid, undertrykket og torturert av Kinesiske myndigheter. Når skal verdenssamfunnet sette ned foten?


Holocaust ligner den systematiske rasismen Uighur-folket møter i dag. Moskeer i Xinjiang blir ødelagt og brent til grunnen. Det er forbudt for menn å vokse langt skjegg, og kvinner å ha på seg religiøse hodeplagg. Uighur-musikk er forbudt, og de har liten eller ingen mulighet til å studere religion. Kulturmordet må stoppes, de ekstreme brudde på menneskerettighetene må ta slutt. I likhet med Holocaust, er det få som vet hva som skjer. I ettertid er det lett å se tilbake på hva man burde gjort. Vi kan ikke gjøre noe med det som har skjedd. Det vi må gjøre noe med, er det som skjer nå. Hvordan tillater verden slike massive brudd på menneskerettighetene?


Svaret på det er handel, penger og frykt. Kina er et av de mektigste landene i verden. Andre land frykter å miste sine handelsavtaler og samarbeidsmuligheter. Hele folkegrupper blir arrestert og tvangsindoktrinert. Penger er viktigere enn menneskeliv. USA hevder at menneskerettighetsbruddet på Uighur muslimene er den største fengslingen på grunnlag av religion siden Holocaust.


Du er ikke alene hvis du ikke har hørt om folkemordet mot Uighurene. Kina har gjort sitt aller beste med å forhindre at historien kom ut. Noen av produktene Uighurene har laget, kan være rett foran ansiktet ditt. Har du brukt munnbind under den globale pandemien, kan det hende produktet er produsert av en Uighur muslim. Flere kinesiske selskaper bruker tvunget uigursk arbeidskraft. Produktene de produserer, sendes til forbrukere over hele verden. Nike, Adidas, Apple og Volkswagen er bare noen eksempler på store selskaper som har tatt del i den "moderne slavehandelen".


Han-kinesere blir i dag indoktrinert til å tro at Uigurer er røvere og tyver. Høres dette nytt ut? Unge Høyre har diskutert om vi skal fordømme menneskerettighetsbruddene på Uighur muslimene eller ikke.  Jeg er ikke lenger i tvil, jeg fordømmer Kinas syn på menneskeheten. Dette er ikke greit, og det har det aldri vært. Mennesker uansett hvilket samfunn de er født, skal ikke bli tvunget inn i omskoleringscamper. Tvungen abort og sterilisering av mennesker, er feil. De river familier fra hverandre og sletter en hel kultur. Verden må åpne øynene. Vi må spre bevissthet, og vi må gjøre det nå!

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.