Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Vi trenger en venstreside som innser hvor viktig det er med Nato.

17.3.2022
Som sønn av en tidligere general har jeg sett hvor viktig Nato er.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Sadug Ali
handler om
Lisbeth Lund Andresen og Torbjørn Kjosvold/SMK

Venstresiden, altså Sosialistisk Venstreparti og Rødt skal «liksom» kjempe for frihet, rettferdighet og solidaritet. Men hva om partiets kamp for frihet går på bekostning av befolkningens utrygghet?

Som sønn av en tidligere general har jeg sett hvor viktig Nato er. Det var nettopp Natos opplæringsmisjoner som ga sivile muligheten til å kjempe mot IS, og på den måten stå opp mot terrorister. I dag har heimevernet i Irak muligheten til å sikre den sivile befolkningen i Irak; og det takket være Nato.


Du lurer kanskje på hva Nato gjør for Norge, og svaret på det er egentlig ganske lett. Nato er forsvarsalliansen som støtter Norge i kampen mot en stadig mektigere Russland. I vårt naboland, Sverige, som altså ikke er med i Nato, har de slitt med trusler og krenkelser fra Russland. Eksempler på disse krenkelsene er flyging av droner over slottet, krigsfly over svensk luftrom, krigsskip nært Gotland; som altså er en Svensk øy.


Med andre ord: Befolkningen i Norge kan føle på en større sikkerhet når landet er med i Nato. Vi trenger samarbeid, ikke Sovjetunionen 2.0. Den norske befolkningen trenger trygghet, ikke russiske krigsfly over hodet. Vi trenger en venstreside som innser hvor viktig det er med Nato.


Det er forståelig at venstresiden ikke ønsker å delta i flere kriger, og denne debatten kan de gjerne ta innad i Nato. Men Nato er så mye mer enn aktiv krigføring. De siste tiårene har Nato også samarbeidet i området vitenskap, krisehåndtering og miljø. Natos medlemsland deltar også i ukentlige møter for å diskutere verbalt, fremfor med våpen. Det er nettopp dette som er diplomati; å diskutere. Diplomati er ikke å stenge dørene igjen, slik venstresiden ønsker.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.