Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Jeg skulle ønske jeg kunne se en større fordømmelse av opptøyene i Al-Aqsa-moskeen.

19.4.2022
Det at sterke, voksne politibetjenter skal begynne å kjempe mot uskyldige og svake barn, kan ikke kalles noe annet enn feigt.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Arina Aamir, spaltist for Jeune
handler om
PLAN International Norge/ @JOURHANIALSHAER, Twitter

Opptøyene i Israel og Palestina er hjerteskjærende å se. Men for Guds skyld, ikke gjør små barn til ofre i denne grusomme konflikten!

Videoer sirkulerer rundt på sosiale medier hvor man kan se israelske politibetjenter holde en ung palestinsk gutt nede i gulvet også ta han med ut i noe som virker som en pågripelse. Allerede vet vi at det er mange sivile liv som har gått tapt i denne konflikten, og mange av dem er barn og kvinner. Men kan vi ikke nå for engangsskyld skjerme barna?

De er uskyldige opp i dette og det å ansvarliggjøre barn og behandle dem slik man ser på sosiale medier, er ikke annet enn feigt og vondt å se på. Det at sterke, voksne politibetjenter skal begynne å kjempe mot uskyldige og svake barn, kan ikke kalles noe annet enn feigt. Uavhengig av hvilken side man er på i denne konflikten bør en og enhver fordømme vold og innblanding av barn i konfliktfylte områder. Barna er ikke grobunnen til denne konflikten, og da bør heller ikke de måtte bøte med konsekvensene av den.

Allerede har massevis av barn på både palestinsk og israelsk side ofret livet sitt på grunn av dette. Det var barn som drømte om en fremtid uten konflikt og krig. Det var barn som ikke hadde noen bekymringer – som hadde en livsglede og som delte denne livsgleden med sine nære. De ble fratatt selve livet. Disse uskyldige barna fikk sin reise avsluttet lenge før den fikk begynt. De ble skilt fra sine foreldre, sine søsken og sine venner - og de fikk ikke en gang muligheten til å ta farvel.

Mange av oss velger å tro på en religion for å få en indre ro og fred. Israel-/Palestina-konflikten er et eksempel på at religion kan samtidig føre til det stikk motsatte. Det er tragisk å se at moskeer hvor man egentlig skal føle trygghet og ro, blir til et farlig mål for troende hvor de ikke engang kan åpne fasten sin eller be i fred før de blir møtt med angrep fra israelsk politi. Jeg vet at man skal være forsiktig med å trekke konklusjoner, og mye av det man ser på sosiale medier kan kun være en side av en større sak, men det er ingenting som kan forsvare at man går til angrep på mennesker i et religiøst bygg. Uavhengig om det er muslimer, kristne eller jøder som ber i det religiøse bygget så bør det skjermes for ethvert angrep. Derfor skulle jeg ønske at jeg kunne se en større fordømmelse av opptøyene vi har sett i Al-Aqsa moskeen de siste dagene.

For nå begynner mennesker å bli lei, barna er lei – og aller viktigst, menneskeheten er lei. De er lei av at uskyldige mennesker og barn må bøte med livet for en konflikt som aldri vil ta slutt. De er lei av at man tar livet av uskyldige mennesker som en brikke i en endeløs konflikt. De er lei av at man tar fra mennesker deres trygghet og erstatter den med frykt og fare. Det er på tide å sette ned foten og forlange et svar. For så lenge du og jeg snur ryggen til de nasjonene som begår disse urett, vil de aldri slutte. Så lenge vi ikke ansvarliggjør dem for deres handlinger, vil de bare fortsette.

De vil fortsette å ta fra en mor deres sønn, eller en søster deres bror. De vil fortsette å ta livene til noens søster, datter, mor eller venn. For dem har ikke menneskeverdet noen betydning. Den har ingen verdi. De kan skade uten å føle noe, og de kan drepe uten å tenke. Men det er du og jeg som må kreve rettferdighet, og kjempe for den rettferdigheten. For det har ikke noe å si om du er Noah fra Israel eller Josef fra Palestina. Menneskeverdet ditt er det samme uavhengig av hvilken side av landegrensen du er fra – og deres rett til å bli sett og hørt er like viktig som alle andres.

Solidariteten vi har gitt til folket i Ukraina fortjener også sivile, og spesielt barn i Israel og Palestina å få. Det er på tide at de som begår urett får konsekvenser for det. For slik det ser ut nå er vesten villig til å høre og tro på alt det Israel påstår uten å ta det med en klype salt. Vi må huske på at det trengs to hender for å kunne klappe, og det er ikke slik at den ene hånden alltid begår feilene og den andre bare skal «rette opp» i alt. Det er på tide med handling, og det er på tide å sørge for at barn og uskyldige i konflikt blir skjermet uavhengig av hvilken side de er på. Lenge har vi snakket, men nå er det søren meg på tide å få gjort noe og!

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.