Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Sammenligningen mellom Israel og Russland vitner om en manglende virkelighetsforståelse.

22.3.2022
Istedenfor å kritisere det eneste demokratiet i Midtøsten, burde Rødt heller støtte opp under frie demokratier, når det tross alt er det som er under angrep. Sammenligningen mellom Israel og Russland er helt malplassert og vitner om en manglende virkelighetsforståelse.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Montgomery Jacobsen, FpU
handler om
IDF, Flickr (Illustrasjonsfoto)


Rød Ungdom bommet kraftig 8. mars i Jeune, og 16. mars i Byas, da Malde-Frøyland sammenlignet Russland med Israel. Istedenfor å kritisere det eneste demokratiet i Midtøsten, burde Rødt heller støtte opp under frie demokratier, når det tross alt er det som er under angrep.

Det blir veldig spesielt når vi vet at den arabiske verden i større grad aksepterer og anerkjenner Israel, som en konsekvens av Abraham-avtalene.

Hvorfor vil ikke palestinerne normalisere forholdene med Israel gjennom forpliktende dialog, når vi ser utviklingen med blant annet Marokko, Sudan, og til og med Saudi Arabia? I motsatt ende finner vi Russland som ikke anerkjenner Ukrainas suverenitet som et selvstendig land, angriper med brutal militærmakt og sender millioner av mennesker på flukt.

Israel på sin side beskytter sine innbyggere mot reelle terroristtrusler og raketter som rettes direkte mot sivile mål, inkludert kvinner og barn. Angrep mot sivile mål er ulovlig under internasjonal rett. Hvorfor reagerer ikke Rødt på dette? Sammenligningen til Rødt er helt malplassert og vitner om en manglende virkelighetsforståelse.

Hvor var forresten Rødts stemme når det ble avdekket hvordan norske bistandsmidler finansierte palestinske skolebøker som fremmet antidemokratiske verdier som jihad?

Rødt burde heller legge fra seg sine utdaterte kommunistiske tanker og kjempe for frihet og demokrati.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.