Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

Bønnerop: – Vi må sette grenser for hva en religion kan kreve

28.10.2021
Vi mener at man må sette grenser for hva en religion kan kreve for å bevare det sekulære samfunnet. Uansett hvor mange beskyldninger vi får vil vi i Fremskrittspartiet alltid ta opp viktige problemer knyttet til innvandring.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Christina Hourani, Kristiansand FpU og Adrian Smith-Stenberg, Oslo Øst FpU
handler om
Foto: Privat.

23. oktober går ei fra AUF i bresjen for støtte for islamske bønnerop i norske gater, det vi mener er ytterligere islamisering av det norske samfunnet.

Skribenten hevder i sitt leserinnlegg at det vil være ekskluderende å nekte moskéene i Norge å rope høyt ut religiøse vers, noe som vil bidra til «mer segregering, polarisering, og utenforskap». Vi mener at man må sette grenser for hva en religion kan kreve for å bevare det sekulære samfunnet. Uansett hvor mange beskyldninger vi får vil vi i Fremskrittspartiet alltid ta opp viktige problemer knyttet til innvandring.

Ikke føle tilhørighet til segregerte områder der bønnerop kan høres

Vi mener at å tillate bønnerop vil bli et skritt på vei mot «svenske tilstander», der vi finner noen nabolag som har blitt så segregert at konsekvensene bare forverrer seg. Vi har sett fra andre land at man får økt grov kriminalitet, forvitring av nasjonalidentiteten og lovløse tilstander der politiet ofte ikke tør å entre det utsatte området. Lovløse tilstander der kriminelle gjenger og religiøse ekstremister har tatt over skal man ikke godta i Norge.

… Og da er svaret at områder som Fjell i Drammen trenger mindre segregering.

Les også: – Her er fem grunner til at det ikke ble vanlige folks tur allikevel

Et sterkt angrep mot deres frihet

Det er spesielt eks-muslimer som ikke vil føle tilhørighet til segregerte områder der bønnerop kan høres. Ved å tillate bønnerop, uttrykker man at man ikke kunne brydd seg mindre om mennesker som har vært utsatt for sosial kontroll og som endelig har klart å rive av seg kjettingen – og som ikke minst vil se på bønnerop som et sterkt angrep mot deres frihet.

Les også: – Vi skal ikke godta islamisering. Nei til bønnerop fra moskéer!

Der vi ser at integreringen har kollapset totalt noen steder i Oslo og Drammen, er da svaret til enkelte ungdomspolitikere i AUF enda mer segregering og enda mer islamisering i utsatte områder - der man på sikt vil ha en enda større majoritet som tilhører kun én religion.

Vi må sette grenser for hva en religion kan kreve

I kampen for mangfold tar enkelte altså ikke hensyn til eks-muslimer som rømte til vårt land fra et islamistisk eller autoritært helvete, for å finne trygghet i sekulære Norge. Fremskrittspartiet mener at man må sette grenser for hva en religion kan kreve for å bevare det sekulære samfunnet.

Les også: – Masse lykke til, Støre. Jeg håper du hører på oss

For å bevare et samfunn der segregeringen ikke blir normen og ikke ekstremister får siste ord, må vi være tydelige på hva vi kan og ikke kan akseptere. I utsatte områder vil bønnerop gjøre vondt verre og føre til segregering der ikke-muslimer og eks-muslimer vil miste sin tilhørighet til nabolaget sitt. I Fremskrittspartiets Norge skal vårt sekulære samfunn bevares, grensene settes og religiøse ekstremister skal ikke få gjennomslag for sine særkrav.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.