Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– 2 måneder og 8 skytinger. Det er åpenbart at noe er veldig galt.

2.11.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Adrian Vilfred Smith-Stenberg, lokallagsformann, Oslo Øst FpU
handler om
Privat

Etter 2 måneder med 8 skytinger og flere grove kriminelle hendelser så har utryggheten kommet nærmere inn på folk. Spesielt på østkanten i Oslo har man opplevd et økt antall grove hendelser, der mange minner oss om tilstander i vårt naboland. Vi må innføre langt hardere tiltak. De kriminelle gjengene må knuses.

Starten av måneden ble vi vitne til drapet på Mortensrud, og nå er 2 IS-terrorister på flukt. 12. oktober så man et angrep mot en ambulanse på Stovner, med en akutt syk pasient om bord. Slike angrep kan føre til at livstruede pasienter ender opp med å dø før de når sykehuset. 21. oktober forekommer det enda en skyting, denne gang på Stovner. De grove kriminelle hendelsene fortsetter på Halloween, der politiet selv blir angrepet av ungdomsgjenger.

Det er åpenbart at noe er veldig galt. Etter flere tiår med forsøk har man ikke klart å få de kriminelle gjengene vekk fra hovedstadens gater. Man vet at ikke-vestlige innvandrere er sterkt overrepresentert innen grov kriminalitet, nesten 4 ganger mer overrepresentert innen voldtekt, drap og grov kroppsskade, og enda mer overrepresentert innen ran og utpressing, og hele 8 ganger mer overrepresentert innen mishandling i nære relasjoner. Man vet i tillegg at den ikke-vestlige befolkningen har økt massivt de siste årene i de utsatte bydelene på østkanten, der man har sett en økning av grov kriminalitet og angrep mot blålyspersonell.

Det er dermed innlysende at mye av kriminaliteten er knyttet til en feilet integrering og en liberal innvandringspolitikk over flere tiår. Der man ble lovet spennende flerkultur og mangfold har man heller fått gangsterkultur og segregering. I takt med den økende segregeringen ser man at utryggheten forplanter seg i hovedstadens innbyggere.

Enkelte vil dulle med de kriminelle, men vi må innføre langt hardere tiltak. Kriminelle innvandrere må sendes til sine hjemland, straffene må langt opp og man må etablere flere ungdomsplasser i fengsel. Vi trenger mer politi ute i gatene, politistasjonene må bevares og gangsterkultur må motarbeides. Samtidig må man innføre en strengere innvandringspolitikk og stille strengere krav til integrering, for å gå løs på roten til problemet.

I vårt naboland har man blitt vant til mange av de hendelsene vi har vært vitne til de siste ukene. Det er opptil politikerne å ivareta innbyggernes interesser og hindre dette fra å bli til en vanesak i Norge også. Der noen vil dulle med de kriminelle vil Fremskrittspartiet ta de kriminelle på alvor, og knuse de kriminelle gjengene.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.