Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Frykten for islamisme og noen muslimske miljøer i europeiske land er ikke irrasjonell

4.10.2021
De siste 10 årene har journalister som har tegnet og latterliggjort hovedprofeten i islam blitt skutt og halshugget på åpen gate - i noen av de mest demokratiske og frie land i hele verden.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Christina Hourani, FpU
handler om
Foto: Benjamin A. Ward/Stortinget

Frykten for islamisme er ikke irrasjonell

I et innlegg i Jeune skriver Morten Ibrahim at Sylvi Listhaug «skaper islamofobi». Det mener jeg er en avsporing av debatten.

Først vil jeg understreke at fobi er en type frykt som ikke gir mening, altså som ikke er rasjonell. Frykten for islamisme og noen muslimske miljøer i europeiske land er ikke irrasjonell. Faktisk er den veldig logisk og baserer seg på fakta og faktiske hendelser.

Skutt og halshugget på åpen gate

De siste 10 årene har journalister som har tegnet og latterliggjort hovedprofeten i islam blitt skutt og halshugget på åpen gate - i noen av de mest demokratiske og frie land i hele verden. Det har vært hendelser der jenter har blitt utsatt for tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og negativ sosial kontroll.

I Norge har vi miljøer som blant annet IslamNet. Miljøet har en leder som har tatt til orde for steining av homofile. Dette nevnte han blant annet under en åpen konferanse i 2015. Her hyllet han også segregering mellom menn og kvinner (i forsamlinger) og latterliggjorde folk som ble fornærmet av det han sa.

Så for å konkludere, når det gjelder ordet «snikislamisering», så har Sylvi Listhaug og Fremskrittspartiet brukt det begrepet for å beskrive særkrav som kom fra muslimske miljøer om kjønnsdelte skoler, halalmat i fengsel, å tillate hijab i politiet og andre slike krav. Det kan hende at det begrepet har blitt brukt av ekstremister - og det tar vi avstand fra. Vi tar også avstand fra hets mot muslimer og ekstreme organisasjoner som SIAN.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.