Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Kjære politikere, hvorfor tar dere nok en gang noe vekk fra ungdommene våre?

30.10.2021
Ungdommene har ikke tid til å vente. Vi har ikke tid til lange kartleggingsfaser. For vi har ikke flere å miste.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Selin Ekmekci, student
handler om
Foto: Privat.

«Så politikerne hater på hooden vår, men alle vet at det er deres feil at den ble ødelagt. For de fjerna enda et tilbud, så ungdommene gjør enda et innbrudd. De venta enda et år med et tilskudd, men samme året så ble enda en til skutt. Det betyr at enda en mor ber gråtende til Gud og de har liksom ikke pengene til oss ...»

… sang Ezzari i fjor på låta «Nabolaget» om bydelen Søndre Nordstrand (Ezzari, 2020).


Året etter skjer det samme.

Enda et liv ble tapt.


I år blomstret mange fritidstilbud. Et av dem var ungdomsforumet UngBjørndal i bydelen. Men det kan raskt snu i 2022. For de fem bydelsvertene bak ungdomsforumet mister sin faste stilling fra og med desember.


For en stund tilbake fikk bydelsvertene beskjed om at bydelen ikke lenger hadde midler til å ha faste stillinger til ungdomsforumet. Fra og med desember må det bli drevet frivillig.


27. oktober kom det ut i media at bydelen måtte bruke 34 millioner kroner mer på barnevern enn budsjettert, og at dette går utover forebyggende tiltak i bydelen. Dette er da 34 av bydelens 42 millioner kroner. Enda en gang mister fritidstilbudene og forebyggende tilbud i bydelen midler?


Vi hører hele tiden fra politisk hold at de vil hjelpe. Oslo-Sør satsingen skulle vie over titalls millioner kroner til blant annet forebygging. Men hvor er pengene? I Aftenposten ble det skrevet at Oslo Sør-satsingen, som skulle løfte området, har over flere år ikke brukt alle pengene i budsjettet sitt. Byrådsavdelingen for byutvikling kommenterte at de ville bruke pengene på større prosjekter for å løfte området.


Men er ikke tilbud for ungdommene deres viktige nok?

Er ikke ungdommene nok?


Ungdommene har ikke tid til å vente. Vi har ikke tid til lange kartleggingsfaser. For vi har ikke flere å miste. Fritidsklubbene er alt for noen. Det er også stedet der de kan vende seg mot gode rollemodeller, fremfor å henge rundt på skoler eller bak butikker. Så å gjøre tilbudet dårligere, ved å fjerne midler, eller måtte gjøre klubbene drevet bare av frivillige, strider imot det dere reklamerer for i politikken og media.


Så kjære politikere... Dere sier dere vil hjelpe.

Også nå ettersom flere skytinger har funnet sted.

Så hvorfor tar dere nok en gang noe vekk fra ungdommene våre?

Har de ikke mista nok?

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.