Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Vi skal ikke godta islamisering. Nei til bønnerop fra moskéer!

15.10.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Adrian Smith-Stenberg
handler om
Bildet av minareten er et illustrasjonsfoto. Foto: Dingopup, Flickr og FrP

Nei til bønnerop fra moskéer

Det er ikke mange år siden at de som var imot bønnerop fra moskeer ble latterliggjort. Vi fikk høre at dette ikke var et problem i Norge og derfor trengte man heller ingen forbud. Nå er dagen snart kommet for at Drammen får sin første moské med offisielle bønnerop. Dette vil forverre segregeringen. Fremskrittspartiet sier tydelig nei til bønnerop fra moskéer.

Islamske fraser på arabisk til støtte for Allah

Drammen Moské i det innvandringsdominerte området Fjell i Drammen har ytret at de nå ønsker å ha islamske bønnerop, 5 ganger om dagen hver eneste dag i uken. Bønneropene kan ikke sammenlignes med kirkeklokker, som faktisk har en lang tradisjon i Norge. Forskjellen er også svært åpenbar, der kirkeklokkene kun er bjeller som ringer ved forskjellige anledninger, mens bønnerop fra moskeer er lange islamske fraser på arabisk til støtte for Allah som blir ropt ut på arabisk.

Til lyden av «Allahu Akbar» vil samtidig segregeringen kun forverre seg. Det er lite trolig at etnisk norske, vestlige innvandrere, eks-muslimer eller andre som ikke har noe forhold til bønneropene, vil føle seg hjemme i et samfunn eller område der slikt forekommer. Om noe vil dette forstyrre folks fred og ro, og føre til mindre samhold og mer ekskludering, og bydeler som allerede opplever store demografiske endringer vil bli enda hardere rammet av befolkingsutskiftning.

Vi skal ikke godta islamisering

Man vet at 1000-2000 etnisk norske velger å flytte fra Groruddalen årlig, samtidig som samme antall ikke-vestlige flytter inn. Samme utvikling ser man i flere andre bydeler og delbydeler i hovedstaden. Jo verre segregeringen blir, jo verre blir konsekvensene, der man ser økt grov kriminalitet, dominansvold, utrygghet og økte utgifter for velferdsstaten. Blant alle partier er det kun Fremskrittspartiet som er tydelige på at man vil forby bønnerop fra moskeer.

I en tid der segregeringen blir verre og verre, så burde man stille strengere krav til integrering og kulturell assimilering av innvandrere, for å skape samhold og tilhørighet til samfunnet. Høyre, Arbeiderpartiet og de andre partiene svikter i kampen mot islamisering og bønnerop. Kun Fremskrittspartiet er tydelige på at vi ikke skal godta islamisering, og at man må forby bønnerop fra moskeer, i hele Norge.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.