Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– De klarte å ta Breivik, Manshaus og Bråthen uten å skade

10.11.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Flexi Aukan, bekjent av mannen som ble drept på Bislett
handler om
Foto og skjermbilde: Privat og "Jaudau". Collage: Jeune.no

Du var en fin fyr. Hvil i fred. Hverken du eller noen andre fortjener å bli torturert og henrettet på åpen gate av politiet.

Politiet er udugelige når det kommer til psykisk kriseNår skal vi snakke om politiets åpenbare udugelighet når det kommer til folk i psykisk krise?

Politiet har drept flere mennesker i psykiske krisesituasjoner.

Hvorfor fortsetter vi å pøse på med penger til det jeg mener er et voldsapparat som hverken har kompetanse til å håndtere eller ønske om å deeskalere slike situasjoner?

Når skal vi innse at politiet kanskje ikke er skapt for å beskytte alle mennesker - psykisk syke og minoritetsmennesker?

Dette er andre gang en kompis av meg er blitt drept av snuten. Når er det nok? Når skal vi si fra?

Man kjører ikke ned folk i psykose


Rustam var syk.

Han var i behandling og hadde fått dra på perm, et viktig steg i behandligsløpet der man kan se om man er forbedret psykisk og klar for verden. Det var han åpenbart ikke - enda. Og han vil heller aldri bli det, kun fordi politiet ikke er "rette mann for jobben".

De kunne ha sperret av gata, holdt han i sjakk frem til et evt kriseteam kunne håndtert han. Eller skutt han med strømpistolene sine, henta skjold og hjelmer, eller forsøkt å deeskalere. Man kjører ikke ned folk i psykose.De klarte å ta Breivik uten å skade, Manshaus uten å skade, Bråthen uten å skade.

Det ser ut som om disse våpnene kun er til bruk mot minoritetsmennesker og psykisk syke.


Er du en hammer ser alle problemer ut som en spiker er det noe som heter. Avvæpn politiet nå. Vi har sett dem drepe både med og uten våpen. Det er nok.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.