Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Til dere gutta. Tenk dere riktig om før dere velger å abonnere på OnlyFans.

3.2.2022
For å være med til å sørge for et tryggere offentlig internett mener jeg sterkt at tjenester som OnlyFans burde forby nakenhet.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Halvor Velta Kostøl
handler om
Foto: Privat og Pexels

Ofte får jeg meldinger på sosiale medier med lenker til en OnlyFans-side, hvor det som oftest deles bilder av seksuell karakter. Tenk nøye før dere deler slikt innhold av og om dere selv.


For det første er jeg ikke interessert i å betale for seksuelle tjenester og for det andre syntes jeg det er relativt skremmende å høre flere jenters fortellinger om hvor det hele startet.


Jeg må jo spørre hvorfor jentene har valgt å blottlegge sine nakne kropper ut på det store internett. De fleste gangene går det da i enten at jentene har dårlig selvbilde eller at økonomien er stram, mener jeg.

Det er utrolig trist å høre at jenter føler seg nødt for å selge kroppen sin på internett for å få inn litt penger i kassa eller for å få et bedre selvbilde. Jeg oppfattes sikkert som en smule krass nå. Men det er så mye annet du kan få til uten at du trenger å gjøre dette.

Det er rett og slett skummelt å tenke på hvem som sitter å betaler for å se disse bildene. Det kan være gamle mennesker som liker å se på yngre jenter. Det kan være barn som sniker inn et lite aldershopp for å se dette. Ikke minst hva med dine fremtidige arbeidsgivere og din egen familie.


Hvor kleint hadde det ikke vært om du fikk en telefon fra din egen far, onkel eller bestefar som tilfeldig streifet forbi din profil. Du vet aldri hvem som kan finne på å opprette brukere - og falske brukere.


Til dere gutta...

Og nå, til dere gutta. Tenk dere riktig om før dere velger å abonnere på OnlyFans.

Det er forbudt å kjøpe seksuelle tjenester både i Norge og i utlandet for norske statsborgere og personer hjemmehørende i Norge. Kjøp av seksuelle tjenester straffes med bøter og fengsel opptil 1 år. Kjøp av seksuelle tjenester fra personer under 18 år straffes med bøter eller fengsel opp til 2 år.

Men å kjøpe og selge nakenbilder av voksne er i utgangspunktet ikke straffbart, dersom den som selger har rettighetene til bildene. Det vil som regel falle inn under det som er lovlig pornografi. Men uansett alltid greit å ha bakhodet mener jeg. I straffeloven § 316 finner vi også bestemmelsen om kjøp av seksuelle tjenester fra voksne. Bokstav c i denne bestemmelsen sier at det kan være straffbart å betale for at noen utfører seksuelle handlinger med seg selv.


For å være med til å sørge for et tryggere offentlig internett mener jeg sterkt at tjenester som OnlyFans burde forby nakenhet.


Er du uenig?


Men jeg tenker uansett at det er opp til hvert enkelt individ å bestemme over livene sine når man er blitt myndig, og OnlyFans er ikke noe nytt. Det har bare blitt blåst opp og mer i vinden nå under pandemien.

Men du trenger ikke å bruke meg til å promotere din OnlyFans side.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.