Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Jeg vil ha en regjering som vil gjøre livet mitt enklere

8.9.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Brede Mathisen
handler om
Foto: Privat/ Arbeiderpartiet

Vi nærmer oss valget og det er en ting jeg er veldig sikker på, nemlig at vi vil ende opp med en rødgrønn regjering etter dette spennende valget. Jeg ønsker en rødgrønn regjering fordi de er garantisten for at livet mitt blir enklere. Og hvordan vil livet mitt bli enklere? Jo, hverdagen min vil bli enklere når de rødgrønne regjerer, fordi de har lovet at de ønsker å innføre CRPD i norsk lov.

CRPD er viktig for meg

Hva er CRPD, spør du? CRPD er et sett med regler som handler om retten til frihet, sikkerhet og likeverdige helsetjenester for personer med såkalte psykososiale funksjonsnedsettelser. Historisk sett har funksjonshemmede vært, og er utsatt for mange menneskerettighetsbrudd.

Brede Mathisen. Foto: Privat.

Jeg har selv kjent på flere av disse menneskerettighetsbruddene. Jeg har selv en funksjonshemning som er CP (Cerebral parese). Jeg har opplevd diskriminering på grunn av det. Slik det er i dag, kan vi tvangsflyttes fra familien. Vi kan bli nektet å reise ut av kommunen. Vi kan kun gå på 20% av landets skoler. Vi kan kun bruke 8% av jernbanestasjonene i landet. Vi må si i fra 2 timer før vi skal ta tog. Vi blir alltid møtt med lave forventinger.

Nedstemt av de borgerlige


Den 9. mars 2021 stemte Stortinget om CRPD skulle bli en del av norsk lov. Dessverre ble det nedstemt. Partiene som stemte for er AP, SV, SP, MDG og Rødt, altså partiene som forhåpentligvis vil være sittende etter valget. Partiene som stemte i mot er Høyre, Venstre, KrF og FrP.

Les også: – Norge trenger en ny regjering

Ap kjemper for funksjonshemmedes rettigheter


Siden jeg meldte meg inn i AUF i 2018 har jeg kjempet for funksjonshemmedes rettigheter. Jeg meldte meg inn fordi jeg ville at funksjonshemmede skulle ha en stemme i AUF og i AP og siden den gang, føler jeg at kampen for likestiling har kommet langt. Jeg mener at hvis Norge skal være et likestilt land, så må Norge innføre CRPD inn i norsk lov og sikre de rettighetene funksjonshemmede skal ha. Og i år er det valg. Jeg stemmer AP fordi jeg er for CRPD og for at funksjonshemmede skal ha like rettigheter som andre.

Jeg vil at Ap vinner valget slik at hverdagen min blir lettere. Jeg ønsker en rødgrønn regjering som innfører CRPD i norsk lov. En regjering som styrker velferden. En regjering som styrker tilbud til de som har utfordringer. En regjering som stryker felleskapet. En regjering som er tydelig i kampen mot rasisme og som ikke gir statsstøtte til rasisme. En regjering som faktisk kutter utslipp. Derfor er jeg AUF-er og sosialdemokrat. Jeg ønsker et sterkere fellesskap.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.