Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– For en respektløs politiker Carl I. Hagen er!

15.10.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Laial Janet Ayoub
handler om
Foto: Privat og Fremskrittspartiet, Flickr

Denne posten la Carl I. Hagen ut på sin Facebook-side kun få timer etter hendelsen på Kongsberg:

Ser på politiet fra Kongsberg og forstår ikke at det ikke opplyses noe om gjerningsmannens bakgrunn. Er han etnisk norsk eller av utenlands opprinnelse.? Hvor gammel omtrent er han? Er han kjent for politiet? Hvorfor er han ikke avhørt med en gang? Politiet velger altså selv å holde kjeft fremfor å være åpne! Når politimannen gang på gang sier: Jeg kan ikke svare på dette eller si noe om det og det. Er feil!! Han burde sagt Jeg velger å ikke svare! Trist at politiet ikke besvarer det alle lurer på: Hva er gjerningsmannens bakgrunn?

Publisert av Carl I. Hagen Onsdag 13. oktober 2021

Midt i en tragedie der flere har mistet livet.

Midt i arbeidet til politiet som omhandlet å varsle pårørende og finne ut av hva som har skjedd.

Midt i sjokket og redselen Kongsberg og resten av landet sto i.

Å legge fokuset på etnisiteten og bakgrunnen til gjerningsmannen så tidlig og å skrive noe så nedlatende, sier veldig mye om verdiene til Hagen. Han retter ikke fokus mot pårørende. Han anerkjenner ikke det viktige arbeidet politiet gjør for å kartlegge hva som har foregått og at de jobbet med å samle tekniske, taktiske og digitale spor.

I en slik situasjon er det viktig at folk med offentlig stemme og særlig politikere bygger tilliten rundt systemet vårt. Måten Carl. I Hagen omtaler politiet på vekker oppsikt fordi han forsøker å bygge mistillit og stemple politiet som hemmelighetsholdere og som en instans som ikke gjør jobben sin på skikkelig vis.

Faktum er at politiet aldri skal komme ut med opplysninger som ikke er bekreftet og ei heller med opplysninger som kan skade andre. De første timene etter angrepet forsøkte politiet å få oversikt.

De forsøkte også å handle i riktig rekkefølge ved å identifisere de omkomne, varsle pårørende, finne ut av om gjerningsmannen handlet alene eller om det var et nytt angrep på vei. Det siste der var særlig viktig.

Når politiet ikke er sikre på om det er et terrorangrep eller ikke, er det vanlig å frykte at et nytt angrep kommer. Det så vi feks den 22.juli. først et angrep på regjeringskvartalet som alle øyne rettet seg mot, deretter et angrep på Utøya.

Poenget er at politiet faktisk forsøkte å få oversikt uten å spre frykt blant lokalbefolkningen og ellers i landet.

Folk var i sjokk, låste sine hjem, ringte rundt for å finne ut om de kjente noen som var rammet. Folk var redde.

Alt dette overså Hagen! Det eneste han var opptatt av var å finne ut om gjerningsmannen hadde innvandrerbakgrunn/minoritetsbakgrunn, for å i så fall si: "hva var det jeg sa om innvandrere?"

Han viste ikke respekt ovenfor noen i det hele tatt.

Og derfor tenkte jeg (igjen): For en respektløs politiker han er! En politiker som ikke evner å vise empati. En som handler splittende istedenfor å være samlende når en slik tragedie finner sted.

Men ja, hadde vi forventet noe annet?

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.