Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Hvis HRS mister statsstøtten, bør det også skje med Antirasistisk Senter

22.9.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Christina Hourani, FpU
handler om
Foto: Ole-Christian Bjarkøy/ Privat

Vi har alle hørt at sosialistene vil frata statsstøtten til Human Rights Service, som jeg mener er den eneste innvandringskritiske organisasjonen blant hundrevis av innvandringsliberale organisasjoner. Men vil de gjøre det samme med Antirasistisk Senter? Jeg mener organisasjonen driver med splittelse og er ledet av en jeg anser som venstreekstrem og som er besatt av rase.

«Servere de hvite»

For ikke så lenge siden kom Rune Berglund Steen med en oppsiktsvekkende melding på Facebook. Han kom med en usmakelig kommentar om reklamefilmen til bokkjeden Adlibris, som viser en nordisk familie rundt middagsbordet, der det var besteforeldre, et funksjonshemmet barn, og ei mørk jente, som har blitt en del av mange familier i dagens samfunn.

Steen mente at fordi besteforeldrene satt ved bordet mens den mørke jenta sto, så handlet reklamefilmen om slaveri. Han mente også at videoen portretterte en svart jente som har som oppgave å «servere de hvite».

Dette er altså en av personene bak Antirasistisk Senter. Klart og tydelig en organisasjonen som splitter - og som er for opptatt av rase.

Fem millioner

Antirasistisk Senter får i dag fem millioner av skattebetalerens penger hvert år. Hvis AUF og Ap baserer sin kritikk mot HRS på et prinsipielt grunnlag om at de organisasjonene som polariserer og har et tydelig politisk ståsted skal miste statsstøtten, så må vel det såkalte antirasistiske senteret heller ikke få noe støtte i statsbudsjettet for 2022…

… Men sosialistene ønsker å frata statsstøtten kun fra de sosialistene selv er uenige med.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.