Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Jeg ble diskriminert av konsertarrangøren fordi jeg bruker rullestol

14.10.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Eva Henriksen, leder for SIMU-utvalget i NHFU
handler om
Foto: Privat og Tom Øverlie, P3.no

Jeg heter Eva Henriksen og er rullestolbruker. 31. juli kjøpte jeg biletter til Nightwish i Oslo Spektrum, og som de fleste andre lengtet jeg etter å dra på konsert etter det jeg da trodde skulle være en kort pandemi.


Jeg skulle også dra dit med noen venner, så jeg kjøpte vanlige ståplasser, slik at vi kunne stå sammen. Vennene mine er gående.


Vanligvis for de fleste steder holder det at jeg sender en mail på forhånd hvor jeg informerer om at jeg bruker rullestol. Og slik finner jeg og arrangøren en løsning. Men slik var det ikke for Oslo Spektrum. En e-post holdt nemlig ikke for dem.


Jeg fikk høre fra Ticketmaster at alle rullestolplassene er utsolgt, og at det ikke er mulig for meg å stå på ståplassene sammen med vennene mine. Jeg får heller ikke muligheten til å oppgradere til rullestolplass eller refundere billettene. Jeg får bare beskjed om å se om jeg kan kjøpe nye billetter til rullestolplass hvis noe blir ledig eller det blir lagt ut flere.


Informasjonen for oss rullestolbrukere er ofte veldig kronglete og og vi får heller ikke vite hvor dyrt det blir før det har blitt sendt noen mailer fram og tilbake. Og du får heller ikke vite hvor mange billetter som er igjen. Jeg aner ikke hvor mange billetter som var reservert oss, men jeg har hørt at det var rundt fire. Fire er ingenting.

Prosessen er ganske forvirrende og unødvendig vanskelig for oss i rullestol som bare ønsker å vite om vi kan kjøpe billetter.

De fleste steder unnskylder for denne kronglete prosessen for rullestolbrukere ved å si at «det er på grunn av brannsikkerhet». Jeg skjønner selvfølgelig at det er kjipt for Spektrum hvis jeg brenner inne… Men det er jo Spektrum sin feil. Ståplassene i Spektrum har nemlig ikke universelt utformet rømningsveier.


Selv om jeg skjønner det er vanskelig for Spektrum og Ticketmaster at jeg som rullestolbruker kommer, føler jeg meg fortsatt diskriminert og jeg er kokforbanna!


Jeg skal på ny konsert på Rockefeller 4. desember, og jeg satser på at det blir en bedre opplevelse.


De er mer inkluderende, og Tungtvann er legendariske å høre på.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.