Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Hvorfor i alle dager er homoterapi for voksne fortsatt tillatt i Norge?

17.8.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Skrevet av Sayna Etminan, medlem i Studentparlamentet for Sosialdemokratisk Liste
handler om
Foto: Privat

En slik sykeliggjøring av homofile kan og bør ikke stå uimotsagt!

I sitt svar på den politiske motstanden mot homoterapi, også kalt for konverteringsterapi, la regjeringen frem i juli et forslag som også KrF kan stille seg bak - nemlig at homoterapi forbys for barn, men at det fortsatt tillates for voksne. En slik sykeliggjøring av homofile kan og bør ikke stå uimotsagt!

Beslutningen om å forby homoterapi - men kun for barn - gir ikke annet enn melankolske vibber da den på godt vis bekrefter antakelsen, som først blusset opp etter abortinnstrammingen i 2018, om at regjeringen verdsetter politisk makt selv på bekostning av fundamentale menneskerettigheter. I forsøk på å nå ut til liberale, men samtidig bevare sitt partnerskap til KrF, har regjeringen produsert en hybrid-lignende løsning som legitimerer homofobi.

Skeive blir nå til verktøy for politisk reproduksjon av Høyre

Å forby homoterapi for barn, men samtidig tillate metoden for eldre, er nemlig ikke annet enn en ubarmhjertig kompromissering av menneskers frihet til fordel for politisk lederskap. På samme måte som abortendringen gjorde kvinner til virkemiddel for makt i 2018, blir skeive nå til verktøy for politisk reproduksjon av Høyre. I avgjørelsen om å tillate homoterapi for voksne eksisterer det nemlig en prekær idé om homofili som en sykdom og gjør skeive til gjenstand for en behandlingsprosess som visstnok skal frigjøre dem fra en belastning.

Ved å tillegge aldersgrense på en slik behandling, reduserer Høyre ulempen knyttet til konverteringsterapi til alderen på ofrene. Dermed fraflytter regjeringen fokus fra brutaliteten i selve handlingen til umoralen i at det blir gjort på barn! Denne bagatelliseringen av en fundamental umoralsk handling reduserer homofile til samfunnsprosjekter, og legitimerer idéen om homofili som noe under behandling. Slik undergraver de reelle humanitære konsekvenser av en notorisk fiktiv prosess i håp om å bevare politisk flertall. Det er forkastelig!

Hvordan kan en rettferdiggjøre sykeliggjøring av mennesker kun for å ikke miste velgere?

Er det virkelig mer betydningsfullt å opprettholde flertall når en slik handling potensielt truer menneskers grunnleggende rettigheter? Hvordan kan en rettferdiggjøre sykeliggjøring av mennesker kun for å ikke miste velgere? Det er på tide med et regjeringsskifte! Det er på tide at inkluderingen av homofile blir viktigere enn behovet for å være i regjering! Stem!

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.