Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Hva i alle dager, Per-Willy Amundsen?

6.7.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Skrevet av Simen Bondevik, leder i Unge Sentrum
handler om
Foto: Innsendt, privat.

FrP-politiker Per Willy Amundsen skrev nylig i et Facebook-innlegg at han ikke feirer Pride. Han feiret ikke Pride fordi han ikke støttet innføringen av en tredje kjønnskategori, og skrev at vi i stedet for å feire pride burde «ta et oppgjør med islam». Når jeg så innlegget fra den tidligere justisministeren var det en tanke som slo meg - hva i alle dager er det her for noe?

Feirer ikke Pride


For det første skriver Amundsen at han ikke feirer Pride. Det er teit i seg selv - vi trenger å kjempe for rettigheter til LHBTI-personer. I Norge i dag synes hver femte nordmann det er ubehagelig å se homofile kysse, hver tredje transperson i Norge har blitt utsatt for seksuelle overgrep og homofili er fortsatt kriminalisert i 69 land.

En tredje kjønnskategori


Vi trenger et oppgjør med disse dårlige holdningene. Men Per Willy Amundsen bruker i stedet tiden sin på å kritisere Foreningen FRI - som arrangerer Pride - for å støtte innføringen av en tredje kjønnskategori. Jeg synes vi burde innført en tredje kjønnskategori for lenge siden, vi er tross alt i 2021.

Per-Willy Amundsen. Foto: Pressefoto, Fremskrittspartiet. Hentet fra frp.no

Gjelder ikke bare muslimske land


Amundsen konkluderer til slutt med at vi burde ta et oppgjør med Islam i stedet for å feire Pride. Fordi homofili er tross alt kriminalisert i noen muslimske land.


Og ja - det skal vi selvfølgelig ta et oppgjør med. Men dette gjelder ikke bare muslimske land - det gjelder veldig mange land i hele verden - også kristne og ikke-religiøse. De nevner ikke Amundsen med et eneste ord.


Og uansett er ikke «jeg er homofob, men det er islamistene også» et veldig godt argument. La oss ta et oppgjør med homofobe holdninger og politikk både i Norge og resten av verden.

Ikke bruk Pride til å spre muslimhat.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.