Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Jeg blir hetset, truet og fysisk angrepet fordi jeg er lesbisk. Politiet gjør ingenting.

5.8.2021
Vi har gått til politiet flere ganger angående mobbingen. Og gang på gang blir anmeldelsene henlagt.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Skrevet av Aleksandra Javorac-Bore
handler om
Foto: Privat.

Mobbet fordi jeg er lesbisk

Jeg kom ut som lesbisk i 6. klasse. Det gikk veldig bra. Men da jeg begynte på ungdomskolen, startet mobbingen. Det startet med at jeg ble spyttet på og kalt stygge ting. Så opplevde jeg vold. Alt det her fordi jeg er lesbisk.

Jeg byttet ungdomskole for å slippe unna det jeg gikk gjennom, men hetsingen og mobbingen fortsatte likevel. Denne gangen ble hetsen enda verre da det foregikk mer på sosiale medier. Nå følger hetsen meg konstant, da det foregår på nett, og det er veldig ødeleggende.

Egne Snapchat-grupper for å mobbe meg

I det siste, har hetsen på sosiale medier blitt grovere og grovere. Det er ikke lenger kun "ord" som blir slengt på meg, men groteske videoer. Jeg får inn helt kvalmende videoer av ulike slag rett inn i DM-sene og innboksen.

Hetsen blir nå også rettet mot familiemedlemmene mine og ikke kun meg. Det er blitt laget flere grupper på Snapchat kun for å spre hat og kvalme om meg og min familie. Lillesøsteren min mottar ofte drapstrusler, blir hetset og truet. Det samme skjer med andre i familien min. Jeg og resten av familien får ofte trusler om at folk der ute vil "ta" hele familien min.

Majoriteten av de som truer, hetser og mobber meg er ungdommer av annen etnisk opprinnelse. Jeg mener at de drar med seg hat og fordommer fra andre land og kulturer - og politiet, skolen og samfunnet gjør ingenting for å motkjempe disse kvalmende holdningene.

Anmeldelsene fører til ingenting

Jeg opplever det slik at hverken skolen, politiet eller politikerne gjør nok. De gjør svært lite med situasjonen og ingen blir stilt til ansvar. Ingen får konsekvenser. De som angriper meg på grunn av min legning får holde på som de vil.

Vi har gått til politiet flere ganger angående mobbingen. Og gang på gang blir anmeldelsene henlagt. De sier at henleggelsene skyldes manglende kapasitet hos politiet. Det synes jeg er tragisk. Politiet sier ofte til media at hatkrim er noe de prioriterer og skal prioritere mer, men den oppfattelsen har jeg ikke.

Lillesøsteren min mottar ofte drapstrusler, blir hetset og truet. Det samme skjer med andre i familien min.

Jeg er lei av mobbingen, truslene og hetsen. Skolen må gjøre noe. Politiet må gjøre noe. Jeg mener at skolen og politiet må ha klare retningslinjer når det gjelder saker som omhandler straffbare handlinger. Og ikke minst, må de faktisk gjøre noe når straffbare handlinger skjer. Noe må gjøres. Ingen skal utsettes for det som jeg og mange andre ungdommer utsettes for.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.