Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Er på tide å sette psykisk helse på dagsordenen for alvor

10.7.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Skrevet av Halvor Velta Kostøl, styreleder og forretningsfører for Ungdom, Rus og Psykisk Helse
handler om
Foto: Privat.

De reelle fortellingene

"Det var en gang". Dette starter de fleste fortellinger med. Men hvordan avsluttes fortellingene? Spesielt de reelle fortellingene fra virkeligheten?

Mitt navn er Halvor V. Kostøl. Jeg er en gutt på 19 år som har opplevd det meste du kan tenke deg både fra egenerfaring, men også som "hjelper".

... Hva med psykisk helse?

Det har vært mye snakk om rusreformen og hva det vil si å være nok rusavhengig for å bli stemplet som rusmisbruker. Men hva med psykisk helse? Jeg vil spørre akkurat deg. Hva skjer om det er fare for selvmord? Det kan jeg enkelt svare på. Du blir sendt til legevakt, får noe beroligende og deretter blir sendt hjem og innkalling til BUP eller DPS innen en mnd.

"Du sliter ikke nok"

Det er kun brukeren selv som vet hvor inderlig vedkommende sliter. Hvordan kan en som er autorisert helsepersonell komme til en psykisk syk og fortelle: "Du sliter ikke nok til å bli akutt-plassert". Dette må frem i lyset.

Psykisk Helse er virkelig på dagens agenda og trenger enda mer fokus. De psykisk syke har blitt behandlet feil. Dette i en årrekke! Systemet svikter gang på gang! Jeg roper: "Våkne, det er på tide å sette psykisk helse på dagsordenen for alvor.".

Les også: "Hva med psykisk helse, Erna?"

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.