Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Dette er grunnen til at vi i Fremskrittspartiet har den innvandringspolitikken vi har

26.11.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Karoline Skjæveland, formann i Stavanger FpU
handler om
Foto: Privat.

I 2013, etter 8 år med en Arbeiderparti-styrt regjering, stod Høyre-regjeringen igjen med oppvaskjobben.

Arbeiderpartiet førte en uansvarlig innvandringspolitikk som ikke stilte nok krav. Dette førte til at Norge tok imot flere flyktninger enn det vi klarte å integrere. Det har ført til at innvandrere ikke har fått tilstrekkelig norskopplæring, noe som igjen fører til at de ikke får seg en jobb - og livet i Norge blir ikke det de hadde håpet på.

Fremskrittspartiet har blitt kalt rasister, fremmedfryktende og hjerteløse for å ha den strenge innvandringspolitikken vi har, men når Arbeiderpartiet nå legger frem Hurdalsplattformen bør man kanskje tenke seg om to ganger.


Fremskrittspartiet har lenge hatt en politikk som snakker om å hjelpe flyktninger i nærområdene. Dette gjør slik at flyktningene får mat i magen, tak over hodet og medisinene de trenger. De er trygge og har det mye bedre enn de  ville hatt det i utgangspunktet. Dette blir vi kalt hjerteløse for å mene, men nå virker det som at Arbeiderpartiet også har innsett at dette kanskje er en smart løsning.

Hadde vi hatt en slik politikk i Norge hadde vi sluppet de forferdelige konsekvensene vi så under flyktningkrisen i 2015. Arbeiderpartiet inviterte 10000 flyktninger til Norge og det var over 30000 mennesker som bestemte seg for å ta en livsfarlig reise over Middelhavet.


I Hurdalsplattformen heter det “Bygge opp en solidaritetspott i utviklingsbudsjettet på minst 5 milliarder kroner for å bedre forholdene for mennesker på flukt og lokalsamfunnene som mottar flyktninger og fordrevne.” Dette er et steg i riktig retning for Norges innvandringspolitikk og kanskje flere partier snart kan si seg enige med Fremskrittspartiet, fordi faktum er at når det er mange titalls millioner av flyktninger i verden er det langt fra forsvarlig å kun invitere et par tusen til en skyhøy sum.


Dette er grunnen til at vi i Fremskrittspartiet har den innvandringspolitikken vi har. Vi ønsker å hjelpe så mange vi kan istedenfor noen få heldige kvoteflyktninger. Vi ønsker å bruke pengene våre smart, slik at flest mulig kan få et godt liv.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.