Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

- Dette er et løfte vi har brutt

15.7.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Skrevet av Tamina Sheriffdeen Rauf, valgkampsekretær i AUF Oslo
handler om
Foto: Privat.

«Aldri mer»

Snart er det 10 år siden vi lovte hverandre «aldri mer». Dette er et løfte vi har brutt.

De fleste av oss husker godt hvor vi var i dét bomben gikk av i regjeringskvartalet og ihvertfall hvor ubehjelpelig rastløst og hjerteskjærende sårbart livet føltes da meldingene fra Utøya-massakren tikket inn. Og nettopp fordi vi husker, har vi et ansvar for å ta kampen hver dag og aldri slutte å snakke om hatet som tok så mange menneskeliv.

Fordommer fordummer

Den bitre sannheten er at vi - samfunnet, la grobunn for hatet Breivik og senere Manshaus viste i møte med mennesker de ikke kjente. Fordommer fordummer, og vi må begynne å innse at ignoranse er den største trusselen vi står overfor i Norge i dag.

Foto: Frode Bjorshol, (CC BY 2.0)

Flere jeg kjenner har med seg 22. juli i hverdagen, både som overlevende, pårørende eller som de fleste av oss - generelt truffet av grusomheten. Dette var først et angrep på Arbeiderpartiet og AUF, så på det mangfoldige Kongeriket Norge, men det er likevel vårt alles ansvar å ta tilbake løftet om faktisk aldri mer!

Hver dag er en kamp

Vi går inn i en spesielt vanskelig tid for mange, så ta godt vare på hverandre. Kl.1900 22.juli slår rådhusklokkene 77 slag og vi minnes i stillhet alle de liv som ble brutalt revet bort fra oss. Husk at hver dag er en kamp, kamerater. Og den kampen tas overalt - ved matbordet, over kaffekoppen, på stortinget og t-banen.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.