Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– Du er uperfekt

5.10.2021
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
Kristine Aure
handler om
Foto: Privat.

Du er uperfekt, men du er perfekt i å være akkurat deg. Du har dine egne spesielle særpreg, personlighetstrekk og kvaliteter som gjør deg til deg.  Vi har alle noen “rare greier”. Jeg for min del vet jeg er klønete. Jeg er også en såkalt loner som trivs best i eget selskap. Jeg elsker å nerde og lese forskning mens jeg tar meg et glass vin og jeg sover med en kosebamse – til tross for at jeg er trettien år.

Når jeg var yngre, fikk jeg høre at jeg "ikke måtte lese så mye forskning" og at jeg måtte være "mer sosial". Som de fleste andre unge, var jeg nok så usikker på meg selv og følte ofte at jeg måtte endre den jeg var for å passe inn i samfunnet. Det er derfor jeg skriver dette i dag.

Fordi jeg tror svært mange unge føler at de må endre den de er for å passe inn.

Og det er her jeg vil si at… Ja, du er uperfekt. Du er uperfekt fordi det finnes ingen «perfekte» mennesker i denne verden. Men samtidig som du er uperfekt, er du perfekt i å være deg. Ingen andre kan være, kjenne, tenke eller føle på samme måte som deg.

Ta et oppgjør med deg selv

Hvis du har et bilde av hvem du ønsker å være, enten det er fysisk eller psykisk, ta et oppgjør med deg selv og spør deg selv hvorfor. Har du det bildet fordi du ønsker å forbedre den du er? Flott, vi kan alle jobbe for å bli en enda bedre utgave av oss selv.

Eller er det fordi du ønsker å være mer som noen andre? Hvis du har et ønske om å være mer som et annet menneske, vil jeg  anbefale deg å heller jobbe med deg selv. Hvis du jakter på å bli som noen andre, vil du bare bli skuffet og aldri komme i mål.

Det finnes ingen feilfrie mennesker og du vil aldri klare å bli som et annet menneske.

Vær den uperfekte perfekte deg du er

Er du usikker på de uperfekte tingene som gjør deg til deg? Det har du ingen grunn til. Slutt å skjul hvem du er. Slutt å skjemmes over hvem du er. Forsøk heller å omfavne deg selv og godta hele deg. Både innvendig og utvendig. Du trenger ikke å digge eller elske alle sidene av deg selv, men du må godta de. Den dag i dag, har jeg fortsatt sider av meg selv jeg er noe usikker på, men jeg aksepterer de og går godt overens med de.

Fokusér på det du faktisk liker ved deg selv og la det du er usikker på ta mindre plass.

Så i stedet for å mislike den høye latteren eller de små puppene, tenk heller på det flotte smilet du har eller hvor dyktig du er i jobben din.


Velg heller å bruke din tid, kjærlighet og energi på de mennesker som liker deg for det fantastiske mennesket du er. Vær den uperfekte perfekte deg du er.

Dette innlegget er en versjon av dette innlegget.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.