Gjør som tusenvis av andre debattglade nordmenn og følg oss på Instagram.
Nostrum
Jeune.no («skjønn») er et studentdrevet talerør for unge. Gjør som over 300 andre unge og skriv for Jeune.

– De går nå på repeat på PC-en, i bilen og i øreproppene

11.12.2021
… Men, mens gjetteleken pågår for fullt og uka går til flittig detektivarbeid sammen med over én million av det norske folk, så bestemte TV 2 for å lansere et program som jeg umiddelbart helt ærlig ble ganske negativ til.
No items found.
Dette innlegget er skrevet av
André Thomassen Haugen
handler om
Foto: Privat og Julia Marie Naglestad/NRK

Maskoramafeberen herjer over landet. Og jeg spør: Hvem skjuler seg bak de forbanna maskene!?

Det er ikke lett å gjøre seg klok på, men jeg har mine teorier. Foreløpig har jeg truffet rett på alle utenom Arvid «Frosken» Juritzen. Derfor satser jeg på å få de neste rette også.

Det er ganske irriterende å ikke vite hvem som er bak maskene, men det er også veldig gøy. Det er jo halve moroa å gjette på hvem som er bak de fascinerende kostymene.


Men, mens gjetteleken pågår for fullt og uka går til flittig detektivarbeid sammen med over én million av det norske folk, så bestemte TV 2 for å lansere et program som jeg umiddelbart helt ærlig ble ganske negativ til.

Et program med en gjeng godt brukte kjendiser som skulle forsøke seg på å lege noen hits? Hva var det for noe tull, liksom?

Som storfan og en av Norges største fans av MGP og Eurovision, så skulle en tro jeg digget et slikt konsept. Men niks, negativiteten tok overhånd. Her skulle TV 2 lage et program bare for å ikke miste for mange seertall til NRK og Maskorama. Selvsagt måtte de ha noe på lørdagskveldene frem mot jul de også.


Så begynte «alle» rundt meg å snakke om låtene, og de begynte å trende skikkelig på Spotify. Midt i hardt detektivarbeid bestemmer jeg meg for å sjekke programmet litt nærmere i sømmene, og vipps sitter jeg med «Ludvig Daae», «Fuckboy», «Sylvi Girl», og «22» på hjernen.

Alle sammen.

Alle låtene.

De går nå på repeat foran PC-en, i bilen på kjøretur og på øreproppene mine når jeg er ute.

Rett og slett overalt.


Så nå var jeg plutselig "sjelefrelst". Og sist helg da jeg satt oppe midt i svarteste natten for å se den lørdagens episode med en veldig god venn av meg, så koste jeg meg skikkelig. Nesten mer enn når vi så Maskorama rett før. Her kunne jeg legge vekk irritasjon, frustrasjon og alt som var med de maskegreiene som surret på statskanalen.

Men ikke misforstå. Jeg elsker fremdeles Maskorama til de tusen varmegrader og kommer til å sitte med øynene klistret til skjermen under finalen, men her kunne jeg bare sitte å nyte. Jeg kunne sitte og nyte hits etter hits som nå sitter klistret på hjernen min.


Så jeg må bare ta hatten av til TV2 for et fantastisk flott program - lettbeint og herlig. Virkelig en hitmaskin i mine ører. Her er hits'a allerede spilt flere titalls ganger, og jeg kommer nok til å spille de til langt ute på nyåret...

… MINST!  

(Skribenten er aktiv i Unge Sentrum men skriver som privatperson.)

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.