Støtt studentene bak Jeune
Vipps: #665544

Gi oss en liten donasjon. 30kr er nok!

Stilling
Vel Tenetur
Nostrum
Aut
Debitis
Jeune.no («skjønn») er et ungdomsstyrt talerør for unge. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

– HRS skal aldri igjen få statsstøtte

21.9.2021
Daniel Evjebråten, leder i Lillestrøm AUF
Dette innlegget er skrevet av
Foto: Tore Sætre og Privat.
Følg oss på Instagram

Gjør som 3000 andre nordmenn og få unge meninger rett i feeden.

Følg
20kr er mer enn nok

#665544 er vårt
Vipps-nummer

Støtt studentene bak Jeune

Du tenker kanskje det er en selvfølge at staten ikke støtter en høyreekstrem, islamofobisk blogg. Da burde du tenke deg om en gang til. I åtte år har høyreregjeringen gitt statsstøtte til Human Rights Service. Takket være AP og de rødgrønne partiene vil ikke staten lenger finansiere hatet, fremmedfrykten og rasismen.


Åtte år med statlig finansiert rasisme

Det er en stor skam at Høyre-regjeringen i åtte år har valgt å støtte en høyreekstrem blogg som HRS. Ikke nok med det, støtten ville mest sannsynlig blitt videreført hadde regjeringen igjen blitt valgt. Så sent som i august uttalte FrP-leder Sylvi Listhaug seg og forklarte at HRS-støtten var garantert med FrP i regjering. Bloggen driver rasisme. Bloggen fører høyreekstreme tankeganger. Bloggen skal ikke ha støtte fra staten.


Jeg synes det er skammelig at HRS skal få lov til å drive muslimhat, fremmedfrykt og rasisme på våre skattepenger. Jeg ønsker ikke å leve i et samfunn der jeg vet at hat mot muslimer, rasisme, blir finansiert av staten – staten som skal være der for alle. Det er realiteten vi har levd med under FrP og Høyre. I august uttalte de to andre regjeringspartiene, Venstre og KrF at de ønsket å kutte støtten til HRS. Altfor sent. Altfor svakt.


Endelig får vi endring

Staten er ikke der for alle når pengene går til sjikane og hat mot muslimer eller grupper i samfunnet. Jeg forventer, og vet, at vår nye regjering aldri velger å støtte en blogg som HRS.

Vi skal knuse rasismen. Vi skal knuse høyreekstremismen. HRS skal aldri igjen få statsstøtte.


Det er på høy tid med endring. Jeg er stolt over å tilhøre et parti som ønsker et samfunn for alle, jeg er stolt av å ha stemt Ap som vil kutte statlig finansiert rasisme. De siste åtte årene har vært åtte harde år i kampen mot rasisme og fremmedfrykt, det har FrP og Høyreregjeringen sørget for. Nå trenger vi forandring.

Vipps til #665544 for å støtte studentene bak denne nettsiden.
Støtt studentene bak Jeune
Vipps: #665544

Gi oss en liten donasjon. 30kr er nok!