Vipps til #665544 og støtt de unge studentene bak denne siden.

20kr er mer enn nok!
Dette innlegget gir uttrykk for skribentens holdning. Gjør som 200 andre unge og skriv for Jeune

- Skal vi ha en K i KRLE?

18.9.2021 20:25
Thilde van Djik
Selfie: Privat.

Ved å ha en K i KRLE skal skolen bruke rundt 50% av tiden på kristne kompetansemål. Det betyr at det kun er 50% igjen til å lære om de 4 andre hoved religionene som er islam, hinduisme, buddhisme og jødedommen. I tillegg skal man lære om nyreligiøsitet, livssyn, etikk og moral. Det er nok mange som ser at det er altfor lite tid med tanke på at kristendommen tar opp 50%.


Det er fint å lære om hvorfor kristendommen er en så stor del av Norge, noe man lærer om i samfunnsfag/historie. Det vil jo være naturlig å ha litt om bakgrunnen til hvorfor kristendommen står så sterkt i Norge, men man burde hovedsakelig lære om det i andre fag. Dermed vil man også ha mer tid til andre religioner i dagens KRLE timer.


På barneskolen er det skolegudstjeneste til jul som gjelder. Dette er som regel obligatorisk for alle barn å delta, men foreldre kan frata barnet sitt fra å delta. Denne ordningen burde fortsatt være til stede. Ikke fordi vi er et kristent land, men fordi barn og unge burde lære om religion. Ikke bare teorien, men også praktisen for å få en større forståelse. Dermed mener jeg det også er reelt å ha noen skolebesøk til andre religioners gudshus. Nettopp for å lære mer om de forskjellige religionene. Jeg tror at barn og unge vil ha mer forståelse for religion hvis de får oppleve dette. Det er overhodet ikke ment som en måte å gjøre barna troene, men for å gi dem ny lærdom.


Det er viktig å lære om forskjellige religioner slik at vi har forståelse for dem. Det kan være vanskelig for folk å skjønne hvorfor noen er som de er hvis man ikke har forståelsen av religion. Hvorfor velger denne personen akkurat slik som hun/han gjør?


Jeg syntes at K-en i KRLE burde bli fjernet i håp om å inkludere minoritetsgrupper mer i faget, enten de er troende eller ikke-troende.

Klar for litt trygling?

Du kan støtte studentene bak Jeune ved å vippse det du vil til #665544, slik at vi kan fortsette å løfte frem unge stemmer. 20kr er mer enn nok!

Du kan også støtte oss ved å følge oss på Instagram.

Siste: